23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Elektriske drømme til bilentusiaster

Miljøaktivisterne er klar til at drive benzin- og dieselbilerne ud af byerne, men der findes en løsning, der gør de klassiske biler langtidsholdbare for os entusiaster. Vi har fundet fem spændende entusiastbiler med batteripower.

Hvis du er typen, der elsker duften af benzin, følelsen af en stram gearkasse, der smutter mellem gearene, eller lyden af en karburator-fodret motor, så er fremtidsudsigterne ikke synderligt lyse. Vi må indse, at biler med forbrændingsmotorer er blevet en del af det dårlige selskab, uanset hvor smukke og betagende de end måtte være. Men der er håb – der findes nemlig bilentusiaster, der omfavner morgendagens teknologier og klemmer dem ned i de klassiske biler. Om det er fedt eller helligbrøde, er op til dig at beslutte.

Vi starter alfabetisk med den legendariske AC Cobra, som om nogen er kendt for sine voldsomme V8’ere på op til 7,0 liter. Bilen hedder AC Cobra Series 4 – electric, og de tørre tal taler for sig selv. Den eldrevne klassiker vejer 1.190 kilo, men elmotoren sparker 616 hestekræfter ud sammen med monumentale 1.000 Nm. Det er et drejningsmoment, der er en lastbil værdig, og elmotoren skubber da også Cobra’en til 100 km/t på 3,8 sekunder. En batteripakke på 54 kWh giver en rækkevidde på 320 kilometer. Det specielle ved denne bil er, at det faktisk er AC Cars, som producerer bilen – dem som oprindeligt leverede den engelske sportsvogn til amerikaneren Carroll Shelby, som byggede AC Cobra i USA. Leveringen af elbilen starter i 2021, og i Storbritannien skal du slippe 1.370.913 kroner for bilen.

Britiske specialister
Næste bil er en Bentley S2 Continental Flying Spur fra 1961, som er indbegrebet af luksus, og som originalt forlod fabrikken i Crewe med en 6,2-liters V8’er. Nu er den erstattet af en elmotor sammen med klimaanlæg og bluetooth-opkobling til telefonen. Mærket bag hedder Lunaz, og det holder til ved Silverstone-banen i England. Manden bag hedder Jon Hilton, og han startede sin karriere med at udvikle en helikopter hos Rolls-Royce, sidenhen blev han teknisk chef hos Renaults Formel 1-team, og var således med til at ...

Læs mere på Biltorvet her.

Biltorvet.dk
Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK34576289

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047