23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Indtægter fra parkering er blevet en ny skat på bilister

Danskerne betalte sidste år næsten én milliard kroner i parkering. Det er så god en forretning, at de mange penge nu får lov at blive i landets kommunekasser. FDM mener parkering er blevet en ekstra skat.

Sidste år tjente landets kommuner 971 millioner kroner fra parkering. Og en stor del af de penge får stik mod intentionen lov at blive liggende i kommunekasserne. Det kan FDM berette om nu. Tal fra Indenrigsministeriet viser nemlig, at kun to kommuner - København og Frederiksberg - har fået modregnet deres p-indtægter i bloktilskuddet fra staten. Kommunerne stod ellers til at skulle aflevere 70 procent af deres p-indtægter til staten, inden et politisk flertal i maj i år ændrede loven.

I stedet er der nu indført et loft over kommunernes indtægter fra betalingsparkering på 320 kroner per indbygger. Kun beløb, der ligger over loftet, vil blive modregnet i bloktilskuddet. Det betyder, at kun to kommuner i år er blevet modregnet. Københavns Kommune er blevet modregnet 273 millioner kroner, mens Frederiksberg Kommune er blevet modregnet 12 millioner kroner.

Hvorfor loftet lige præcis er 320 kroner pr. indbygger, er uvist. Men det faktum, at kun to kommuner modregnes, viser, at beløbet er for højt, og at kommunerne dermed igen har motivation til at tjene penge på parkering. Dermed forbliver parkering en ekstra skat for bilisterne, som ellers betaler rigeligt, siger chefkonsulent i FDM, Dennis Lange.
 
300 millioner i bøder
Det var den tidligere VKLA-regering, der i 2018 vedtog, at ...

Læs mere på Biltorvet her.

Biltorvet.dk
Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK34576289

Kontaktperson

Send til en kollega

0.063