23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Derfor skal din bil undervognsbehandles

Rustbeskyttelsen på biler er ikke god nok til det danske vejr, derfor skal du få din bil undervognsbehandlet nu. For selv helt nye biler ruster.

Kører du rundt i din nye bil og tror, den hellige gral er velforvaret? Så tager du fejl, for rust sover aldrig og kan være på vej til at snige sig ind på din bil. For selv om bilen er helt ny, er den med stor sandsynlighed ikke rustbeskyttet til det danske klima. Ifølge Teknologisk Institut, som står for at godkende rustbeskyttelsescentre, er danske biler nemlig særligt udsat for rust, fordi vi har meget skiftende temperaturer. Herhjemme er den gennemsnitlige luftfugtighed cirka 80 procent. Ligger den mellem 65 og 100 procent dækkes metalgenstande med et ganske tyndt vandlag. Da der næsten altid er ganske små mængder vandopløselige salte på metaloverfladen, vil vandlaget blive til en meget kraftig elektrolyt, der fremkalder rust. En rust, som din bil ikke er bygget til at håndtere.

Man skal beskytte sin helt nye bil mod de dele, der ikke er rustbeskyttet fra fabrikkens side. Biler er typisk ikke bygget til det danske klima. Vi er et lille marked i forhold til mange andre markeder, og i fx Italien og Tyrkiet kender man ikke til rust. Derfor bliver vi nødt til at rustbeskytte bilen herhjemme, forklarer Jan Helbo, der er seniorspecialist i rustbeskyttelse fra Teknologisk Institut.

Undersøgelser viser, at dyrere biler typisk er bedre beskyttet end de billige, og specielt mikrobilerne har vist sig at være meget dårligt beskyttede, men du kan ikke vide dig sikker, bare fordi du kører i en dyr tysk bil. Derfor er det bedst at få din bil rustbeskyttet fra ny, så altså jo før, jo bedre.

Rustbeskyttelse af brugt bil
Nu kan det være, du har købt en brugt bil, og så tænker måske, det kan være lige meget, men det er det ikke. Igen handler det om jo før jo bedre, fordi en undervognsbehandling begrænser rust. Det kan ikke få allerede værende rust til at forsvinde, men det er en myte, at man ikke kan rustbeskytte brugte biler, forklarer Palle Pedersen, der er administrerende direktør i Suvo Danmark.

Mange tror, at det er ...

Læs mere på Biltorvet her.

Biltorvet.dk
Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK34576289

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047