23948sdkhjf
Del siden
Annonce

En sommerflirt – Volkswagen T-Roc Cabriolet

Volkswagen har klippet taget af deres mellemstore crossover T-Roc, men er det nok til at lave en charmerende cabriolet, der kan forfører dig som en sommerflirt? Vi tager til Rømø for at finde svaret.

Når snakken falder på cabrioleter, bliver jeg som en gnaven, gammel mand. Jeg forstår dem grundlæggende ikke. Hvori ligger fidusen ved at gøre en almindelig bil dyrere, tungere og mindre dynamisk, blot så man kan få hudkræft. Og lige netop Volkswagen har faktisk en lang tradition for at skære i deres helt almindelige modeller. Trenden startede allerede med Boblen i 1949, og tog for alvor fart da man introducerede Golf 1 som cabriolet i 1979.

Nu har Volkswagen så for alvor slået hovedet, for de har taget deres i forvejen rimeligt gennemsnitlige produkt T-Roc, og har så også klippet taget af. T-Roc Cabriolet er således en højbenet crossover cabriolet, hvis lige kun er set hos den sjældne og aldeles ubrugelige Range Rover Evoque Convertible. Er der en mening med galskaben? Ja, det er der faktisk, for Volkswagen har pt ikke nogen anden cabriolet på programmet, og crossovers sælger generelt som kold rosé i Skagen i uge 29. Og mens solen banker ned på stranden på Rømø, er det som om meningen sniger sig ind på mig.

Dynamisk sofa
Den kedelige plastik, som har været en af de store kritikpunkter ved den almindelige T-Roc, er desværre i behold i cabrioleten, men teknisk adskiller de to biler sig faktisk en del. For det første er afstanden mellem for- og baghjul vokset, så T-Roc Cabriolet er faktisk fire centimeter længere end den almindelige T-Roce – og det er til trods for, at cabrioleten kun har to døre mod den almindeliges fire.

Cabrioleten er 115 kilo tungere end sin søster med fast tag, dels fordi tagkonstruktionen i sig selv vejer 53,1 kilo, og fordi to tykke paneler kan dukke op på et splitsekund bag ved bagsædernes nakkestøtte, hvis man skulle vælte rundt på hovedet. Den ekstra vægt mærker man dog ikke synderligt, måske fordi cabrioleten er 0,4 centimeter lavere og har en undervogn, som er afstemt anderledes. Nu tester vi R-Line, som er topmodellen, som stiller med sportsundervogn, så oplevelsen kan være anderledes i den ...

Læs mere på Biltorvet her.

Biltorvet.dk
Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK34576289

Kontaktperson

Send til en kollega

0.046