23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Nu kommer pendlerne igen

De få, der har været ude på landevejene i coronatiden, har kunnet nyde tomme veje. Det betyder, at marts er den periode nogensinde, hvor færrest er kommet til skade i trafikken. Men det er slut nu, hvor trafikken igen stiger.

Flere steder har man kunne se, hvordan dyrene har indtaget mennesketomme byer, mens beboerne har holdt sig indenfor på grund af frygten for Corona-virus. Men det er ikke kun naturen, der har haft gavn af de tomme gader. Konkret har trafikken i Danmark til tidere været 45 procent lavere end på normale dage. Og det er til trods for, at den tunge trafik har været stabil og nogle dage faktisk højere end normal.

Det er ikke bare til glæde for de få, som var tvunget ud på vejene. Det betyder også, at markant færre har været involveret i ulykker i denne sære tid. Færre personer kom til skade i trafikken i marts måned end i nogen anden måned, siden Vejdirektoratet begyndte at opgøre statistik på området i 1985.  Det viser de foreløbige ulykkestal, som Vejdirektoratet netop har offentliggjort.  Helt konkret blev der registreret 159 tilskadekomne i trafikken i sidste måned. Det er under det hidtil laveste niveau, der var 174 tilskadekomne i februar 2018.  

Det er uden tvivl effekten af Coronakrisen, vi kan se i tallene. Når personbiltrafikken falder så kraftigt, som det er sket i de seneste uger, så smitter det helt naturligt også af på ulykkesstatistikken, siger afdelingsleder Marianne Foldberg Steffensen fra Vejdirektoratet.  

Lavt antal dræbte
Også på andre parametre end tilskadekomne er ulykkestallene for marts måned lave, om end ikke rekordlave. Således blev der ifølge de foreløbige ulykkestal dræbt ni personer i trafikken i sidste måned. Det er lavt, men ikke ...

Læs mere på Biltorvet her.

Biltorvet.dk
Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK34576289

Kontaktperson

Send til en kollega

0.08