23948sdkhjf
Del siden
Annonce

BMW vil satse på brint

BMW spiller på flere heste, og en af dem skal være brint – takket være et samarbejde med Toyota. Målet er en 374 hestes stærk SUV med ekstra lang rækkevidde, der kan matche moderne dieselbiler.

Der er gang i elbilerne – bare ikke rigtigt hos BMW. De var ellers foran i en lang periode med den charmerende og futuristiske i3. Men den blev lanceret i 2013, og BMW har ikke gjort sig nævneværdigt bemærket siden, mens alle konkurrenterne har stormet frem med elektriske nyheder. BMW lover dog, at de grønne modeller er på vej. Frem til 2023 vil BMW lancere 25 elektrificerede modeller, hvoraf mindst 12 bliver fuldt elektriske.

Men BMW satser ikke alt på strøm. Tyskerne tror, som en af de få bilmærker, også på brintteknologi. En teknologi som stadig er meget dyr, men som til gengæld byder på længere rækkevidde og hurtigere optankning end elbiler. Specielt synes BMW, at brintteknologien er interessant til store SUV’er, forklarer Klaus Frölich, der er bestyrelsesmedlem hos BMW.

Vi er overbeviste om, at forskellige drivlinjesystemer vil eksistere side om side i fremtiden, da der ikke er en enkelt løsning, der kan imødekomme alle kunders behov. Brændselscelleteknologien kan blive den fjerde søjle i vores drivlinjeportefølje på lang sigt. Og de største modeller i vores familie af SUV’er ville være særligt egnede.

BMW’s næste skridt
BMW har udviklet et brintkoncept, som de kalder iX3. Den har en brændselscelle, der leverer strøm til 170 hestekræfter. Energien kommer fra ...

Læs mere på Biltorvet her.

 

Biltorvet.dk
Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK34576289

Kontaktperson

Send til en kollega

0.078