23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Toyota skaber fremtidig rallylegende

Toyota har skabt et rallymonster til gaden, forklædt som en Yaris. Med firehjulstræk og 261 heste er der statsgaranti for masser af morskab, og så får vi den til Danmark.

Der er nogle af os, der stadig kan huske, at Toyota engang byggede fede og hurtige rallybiler. De var hvide, røde og grønne og med let genkendelige Castrol-reklamer og blev kørt af legender som Carlos Sainz, Juha Kankkunen, Didier Auriol, Henrik Lundgaard og Jens Muldvad. Det står i kontrast til i dag, hvor vi mest tænker Toyota som fornuftige hybridbiler – men ikke den seneste model fra japanerne!

Toyota GR Yaris er nok det tætteste, du kommer en rallybil til gadebrug lige nu. Bilen er bygget, så den kan opfylde kravene til rally VM, og her har man ændret reglerne, så Toyota vil faktisk bygge mindst 25.000 biler. Det er godt nyt for os, for det gør bilen billigere, og vi kan også forvente at se den i Danmark, engang efter den almindelige nye Yaris er introduceret efter sommerferien.

Indkøbsvogn med firehjulstræk
Som en rigtig rallybil har GR Yaris firehjulstræk. Det er specielt, fordi Toyota skriver, at for- og bagakslen har forskellig gearing. Hvordan det lige virker, kommer de ikke nærmere ind på, men det er atypisk. Til gengæld lover japanerne ...

Læs mere på Biltorvet her.

Biltorvet.dk
Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK34576289

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047