23948sdkhjf
Del siden
Annonce

S63 AMG - Simply the Best!

S63 er en ulv i fåreklæder. Kør den i comfort-mode, så opfører den sig som en sindssyg hurtig luksuslimousine. Sjov og spas, tryk på Sport+. Motoren skifter til noget, der minder om en Nascar-racer. Det er imponerede godt lavet.

S63 AMG er den hurtigste S-klasse på markedet. Der findes godt nok en S65 AMG, men en højere vægt (næsten 200 kg red.) gør, at accelerationstiden er højere end det er tilfældet i S63 AMG. Motoren i S63 er en V8 bi-turbo på 4,0 liter. Ydelsen er ekstreme 612 hk og drejningsmomentet er massive 900 Nm, hvilket gør den 2 tons tunge sedan i stand til at ramme de 100 km/t på blot 3,5 sekunder.

S63 er en rigtig ulv i fåreklæder. Kører du den i comfort-mode, så opfører den sig som en sindssyg hurtig luksuslimousine, der uden rigtig at komme op i omdrejninger blæser op på de tilladte 130 km/t på motorvejen. Den gør det på en måde, hvor man som chauffør blot sidder tilbage og tænker, wow! Men, er du i humør til sjov og spas, så kan du trykke på ”den sjove knap”, der sætter bilen i Sport+-mode. Hele bilen strammer sig op. Motoren skifter karakter og lyden bliver pludselig til noget, der minder om en Nascar racer. Det er imponerede godt lavet af ingeniørerne hos Mercedes-Benz, og de fortjener så mange roser for deres evne til at skabe denne Jekyll/Hyde effekt.

First class
De 612 hk er virkelig tilstede i Sport+-mode og S-klassen føles som en helt anden type bil. Men drejer du hovedet og kigger i bakspejlet, så minder de store eksklusive separate stole ved bagsædet dig om, at det er altså en luksuslimousine du sidder i. Og lad os lige holde fokus ved bagsædet et øjeblik. Vores testbil er udstyret med First Class bagsæder, hvilket betyder, at du har to separate sæder bagi med en midterkonsol, der f.eks. kan indeholde køleskab eller flyborde. Samtidig kan sæderne justeres elektronisk, så du kan tage en slapper på langturen. En øvelse der er yderst indbydende med Mercedes-Benz patenterede nakkestøtter (så imponerede gode, red.), rullegardiner, mood belysning og sågar forskellige afslappende dufte i klimaanlægget. Kvalitet og finish er på et niveau, der kun fortjener betegnelsen dybt imponerende.

Nå, men tilbage til forsædet. For bag rattet føler du dig lidt som en konge omgivet af det ypperste indenfor teknik og luksuriøse materialer. De to store skærme indeholder alt den info du har brug for – eller det burde de i hvert fald, for du bestemmer selv, hvad du vil have vist på skærmene. Gennemført til mindste detaljer.

På langtur kan du nyde godt af Mercedes-Benz autopilot funktion, der gør bilen i stand til at køre selv. Sæt cruise control på den ønskede hastighed og bilen følger vejen, reagere på trafikken og overhaler biler, der måtte køre med nedsat hastighed. Da systemet endnu ikke er godkendt til S-klassen (overhalingsfunktionen, red.) måtte vi selv foretage overhalinger. Men vi har testet det på ...

Læs resten af testen på biltorvet.dk her.

Biltorvet.dk
Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK34576289

Kontaktperson

Send til en kollega

0.048