23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Satans firmabil - Civic Type R med 320 hk på forhjulene

Honda har begået en über-GTI, der deler vandene. Forhjulstræk og 320 hk burde være en dum ide, men både på landevej og bane er den knusende effektiv.

En uge i selskab med Honda Civic Type R er ovre. Ugen har budt på mange hundrede kilometer med både op- og nedture. Så sent som i morges, opdagede jeg, at en smålig person havde taget sig tiden til at skrive ’lort’ på førerdørens duggede rude – Civic Type R deler vandene, og den prøver ikke at undskylde for sig selv.

Type R ligner en mellemting mellem stealthflyet ZR-71 og en teknisk skole-elevs våde drøm. Men det er ikke alle, der tænder på designet, og du får hurtigt stemplet som ’Brian’. Men kan du se bag det outrerede ydre, så gemmer der sig mange opture i Civic Type R.

Lad os starte med elefanten i lokalet – 320 hestekræfter og 400 Nm, der skal sendes ud gennem to forhjul der er 245 mm brede, er i teorien ligeså omsonst som at klemme selvsamme elefant gennem et nøglehul. Flere af konkurrenterne, nævneværdigt Ford Focus RS og VW Golf R har droppet forhjulstrækket og stiller i stedet med træk på alle fire hjul, og det virker. Men som en hver god forsker vil indrømme, så holder teori ikke altid stik i virkelighedens verden – og i hvert fald ikke på tør vej. For s**** hvor Type R kan stå fast.

Spiser tør asfalt 
Vi har fået lov at låne FDM Sjællandsringen til at lave video og teste bilen, og min forventning er, at Type R skal have nye fordæk efter seancen. Det kunne ikke være længere fra virkeligheden. Specielt banens første sving for enden af langsiden, som snævrer ind, kunne have været et sted, der kunne riste det inderste forhjul. Men ... 

Læs resten af prøvekørslen på biltorvet.dk her. 

Biltorvet.dk
Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK34576289

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047