23948sdkhjf

FDM – sommerdæk dumper på stribe

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet.dk

19 ud af 50 sommerdæk falder igennem i FDM’s store sommerdæktest, der i år kan fejre 50-års-jubilæum med et nyt fokus på dækkenes miljøegenskaber.

Sæsonen for sommerdæk er ikke mange uger væk. Men står der nye dæk på ønskesedlen, gælder det om at se sig for. Det er nemlig langtfra alle sommerens dæk, der styrer og står lige godt fast.

Men der er jo ingen sne? Alligevel er det nu igen tid til vinterdæk

Det viser FDM’s store sommerdæktest, der er lavet i samarbejde med flere andre bilklubber. I år kan dæktesten for øvrigt fejre 50-års-jubilæum, og derfor er testen udvidet til hele 50 dæk, der til gengæld kun tæller én størrelse: Den mest solgte 16-tommer-størrelse (205/55 R16), som passer til biler som Volkswagen Golf.

Som i de tidligere år er dækkenes styre- og bremseegenskaber testet på både våd og tør vej, ligesom deres slidstyrke og støjniveau er målt. Men som noget nyt er der tilføjet en analyse af dækkenes miljømæssige egenskaber, forklarer bilteknisk redaktør i FDM Søren W. Rasmussen.

Der er de senere år kommet et større fokus på bildæks påvirkning af nærmiljøet. Derfor har vi valgt at udvikle testen, så blandt andet udledningen af dækpartikler nu også indgår, ligesom vægten af selve dækket, og hvor bæredygtigt det er produceret, indgår i bedømmelsen. Heri indgår blandt andet også, hvor dækket er produceret.

Læs hele artiklen her


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet.dk

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet.dk

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.109