23948sdkhjf

Koreansk særling – brugttest af Hyundai Veloster

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet.dk

Er du til det aparte, så er Hyundai Veloster en overset og velkørende coupé/hatchback. Her undersøger vi, hvordan den skæve koreaner fungerer som brugtkøb.

Hvis du ikke lige kan mindes Hyundai Veloster, så er du tilgivet. I Danmark blev den introduceret i 2011, men udgik af modelprogrammet allerede i 2013 på grund af lav efterspørgsel. I alt blev der solgt bare 93 Hyundai Veloster, så du skal ikke regne med at møde den foran din lokale Netto. I dag kører der bare 41 stykker på danske veje. Et tal, der får en Bentley Continental til at virke som hvermandseje.

Fjollede døre
Så hvorfor så koncentrerer sig om den undseelige lille koreanske hatchback? Jo, for det første – er det egentlig en hatchback. Eller er det en coupé? Kig lige godt på billederne igen. På venstre side af bilen, finder du kun én enkelt dør, mens den har to på højre side. Ideen er at have et design som en coupé – Hyundai manglede en model til at løfte den tunge, tunge arv efter Hyundai Coupé, som blev aflivet i 2008 – men lige så praktisk som en hatchback. Derfor er førerdøren lang, så ind- og udstigning klares nemt, mens passagersiden må nøjes med en kortere dør. Til gengæld er der så også en mindre dør, som letter adgangen til bagsædet. På højrestyrede markeder er dørene for øvrigt omvendt.

Ballade i omklædningsrummet – Hyundai sviner Golf GTI

Om det er det eneste, Veloster kan byde på, og om den giver mening som brugt, skal vi finde ud af her, og derfor har vi lånt en Veloster Premium fra 2011, som har kørt 94.000 kilometer, og koster 119.900 kroner hos Bin2Bil i Slagelse.

Læs hele brugttesten her


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet.dk

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet.dk

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.094