23948sdkhjf

Hvordan virker en hjertestarter?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Elektro Gruppen A/S

Det og meget mere har vi fået svar på de seneste måneder, hvor vi har haft besøg af Mads Hansen fra MoveToLearn. 

I Elektro Gruppen har vi over de sidste måneder haft  MoveToLearn på besøg, som har skærpet vores evner inden for førstehjælp. Det har både været gennem kursusforløb på 4 timer samt et udvidet på 12 timer. Det udvidede kursusforløb betyder, at vi nu har et hold samaritter på vores lokationer – Aalborg, Frederikshavn og Brønderslev, som kan hjælpe kolleger såvel som andre mennesker i vores omverden. Det har været spændende og meget givende at deltage.

”Det har i den grad været en fornøjelse at holde førstehjælpskursus i Elektro Gruppen. Da ledelsen kontaktede mig med ønsket om at opdatere den viden, man havde på førstehjælpsområdet i forvejen, tror jeg, at det kom lidt bag på alle, hvor hurtigt man glemmer vigtige detaljer, som er nødvendige elementer i det at kunne håndtere en skadet eller sygdomsramt kollega på bedste måde, ” fortæller Mads fra MoveToLearn.

”Jeg har været på førstehjælpskursus mange gange, men jeg har aldrig været på noget som det her. Det var et kanon godt kursus og meget lærerigt. Specielt, fordi det var med en, der har arbejdet med det og stået i livstruende situationer – og ikke en, der fx bare har taget et undervisningskursus. Det var også både godt og interessant med dukkerne, der konkret kunne måle på vores hjerte-lunge-redning,” fortæller Henrik Thorborg, der er en af vores industriteknikere.

”Det var et skidegodt kursus. Som medarbejder var det et tilbud, som mine medmennesker ikke har råd til at sige nej til. Det udvidede kursus gav ikke blot kendskab til en god blanding af forskellige førstehjælps-indsatser – det gav også værktøjer til at håndtere og tage styringen i situationer. Mads’ mangeårige erfaring gjorde kurset ekstra autentisk, fordi det var med oplevelser fra det virkelige liv,” siger vores forretningskonsulent og samarit, Michael Nørvang.

 

Sammen passer vi på hinanden

Det er ikke kun at kunne give hjertemassage, men hele kulturen omkring førstehjælp vi sætter fokus på i Elektro Gruppen. En tryg arbejdsplads og en kultur med omsorg, ansvar, og hvor man passer på hinanden. Det er derfor vigtigt, at vi kender værktøjerne og kan samarbejde.

Tidligere i år har vi fået installeret en hjertestarter på facaden af vores bygning på Maltvej 16.

”Fra årsskiftet har vi haft fokus på at booste sikkerheden på vores arbejdsplads. Det er ikke nok med en hjertestarter. Vi skal også vide, hvordan vi bruger den og skal reagere i praksis,” siger afdelingsleder og indehaver Morten F. Petersen.

”Vi kan ikke garantere, at der aldrig vil ske uheld, eller at man pludselig vil stå overfor en ubehagelig eller livstruende situation – men vi kan gøre, hvad vi kan for at være rustede dertil. Derfor har vi tilbudt alle vores medarbejdere at komme på førstehjælpskurset og skaleret op med et hold samaritter,” fortæller direktør og indehaver Lars Sanderhoff.

Skulle uheldet være ude, har vi et team, der kan håndtere sådanne situationer – men vi håber selvfølgelig ikke, at vi nogensinde får brug for det.

 

Det gælder om at være et team

Alle fik mulighed for at teste og udvikle deres kompetencer inden for førstehjælp – både hver for sig og sammen. Kursusforløbene tog udgangspunkt i vores specifikke virksomhed og dagligdag. Det gjorde blandt andet, at det var meget virkelighedsnært med realistiske situationer.

”Sammen lavede vi en plan. Vi ville skabe en kultur i Elektro Gruppen, hvor netop det at kunne og turde hjælpe andre kollegaer eller en kunde i en nødsituation blev fremhævet som et vigtigt punkt i hverdagen i firmaet,” fortæller Mads fra MoveToLearn, ”jeg synes bestemt, at vi er kommet mål med at lave et hold af medarbejdere, som netop nu også kan arbejde som et team. Vi har haft fokus på ”pit crew”-konceptet. Dette benyttes effektivt i mange andre sammenhænge. Jeg har med min erfaring som paramediciner givet min viden videre til pit crewet i Elektro Gruppen. Det er en fornøjelse at se, hvordan alle deltagere har flyttet sig mod det samme mål. Vi skal kunne hjælpe hinanden, redde hjerne og hjerte.

Elektro Gruppen får mine varmeste anbefalinger. En dag vil I opleve, at det er jer, som gør en forskel for et menneske i nød.”

Tak til MoveToLearn for at hjælpe os med at gøre vores arbejdsplads endnu mere sikker.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Elektro Gruppen A/S

Maltvej 16-20
9700 Brønderslev
Danmark
Elektro Gruppen A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.079