23948sdkhjf

Fødevaregodkendt trykluft, der sikrer en effektiv produktion

| Medlemsnyhed | Indrykket af Alup Skandinavien

Trykluft er en essentiel del af de fleste fødevareproduktioner, men kravene til trykluften er høje og kræver de helt rette løsninger.

Som producent af fødevarer bør du altid forvente den reneste trykluft til dine processer. Kontaminering kan skade din produktion, med store økonomiske tab som følge. Hos ALUP vil vi gerne hjælpe dig til at vælge en trykluftsløsning, der møder de strenge krav til renhed.

Hvorfor er renhed i trykluften vigtig?

Når kompressoren suger atmosfærisk luft ind, vil der altid være en vis mængde forurenende stoffer, som kan kontaminere produktionen. Det kan f.eks. være vand i dråbe- eller dampform, eller olie i dråbe- eller aerosolform. Afhængig af trykluftens anvendelse, er der strenge krav til mængden af støv, fugt og olieaerosoler. Især hvis trykluften kommer i direkte kontakt med slutproduktet.

Når trykluften skal være 100 % oliefri

Når trykluften kommer i direkte kontakt med slutproduktet, er det ofte et krav at denne er 100 % fri for oliekontaminering. Når trykluften er klassificeret som Klasse 0, elimineres enhver risiko for olieforurening fra kompressoren.

Ved at vælge en oliefri kompressor er du garanteret Klasse 0 oliefri trykluft. Ydermere kan du reducere dine driftsomkostninger, da du undgår filterskift, behandling af olieholdigt kondensat og trykfald over filteret.

Læs mere om ALUPs oliefrie kompressorer her

Filtrering af trykluft

Oliesmurte kompressorer kan I nogle tilfælde være en fin løsning til en fødevarevirksomhed. Dette afhænger helt af hvor høje krav der er til renhed af trykluften.

Ved kritiske trykluftapplikationer, som inden for fødevareindustrien, er det dog nødvendigt at anvende et passende filtersystem bag hver kompressor, som filtrerer restfugt, partikler og olieaerosoler. Med et optimalt filtersystem, er det muligt at opnå en særdeles høj renhedsgrad, men der vil altid være en minimal risiko for partikler og oliedampe i trykluften. Hvorvidt dette er acceptabelt, afhænger af dine specifikke produktionskrav.

Læs mere om ALUPs oliesmurte skruekompressorer her

 

ALUPs trykluftseksperter står klar til at rådgive dig, om hvilken trykluftsløsning der kan imødekomme dine krav og behov. Kontakt os, og bliv ringet op af en rådgiver.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Alup Skandinavien

Åmarksvej 1
8250 Egå
Danmark
Alup Skandinavien

Send til en kollega

0.125