23948sdkhjf

Bilforhandlere fik øget omsætning på samme salg

| Medlemsnyhed | Indrykket af Auto IT

2021 viser ikke overraskende et bilår i coronaens tegn, der har fået lidt forstoppelse i salget. Alligevel tjente forhandlerne mere end sidste år. Læs alle tallene fra AutoDesktop, biltorvet.dk og resten af Auto IT her.

Auto IT har lavet talgymnastik og taget temperaturen på bilforhandlerbranchen her ved årets slutning. Det viser et bilår i coronaens tegn, der har fået lidt forstoppelse i salget på fabriksnye biler, men alligevel laves der flere penge end sidste år.

I bilsalgsprogrammet AutoDesktop kan man se det øjeblikkelige salg, inden bilerne får plader på og bliver registreret officielt i statistikkerne. Det viser derfor det faktiske billede af nybilssalget, som jo bøvler med mange måneders ventetid på at få leveret og indregistreret fabriksnye biler.

Det samlede antal solgte biler ligger kun en enkelt procent under sidste år, men til gengæld er der svingninger i, hvad der bliver solgt. Hvor nybilssalget faldt fem procent, steg brugtvognssalget næsten tilsvarende med fire procent og det hele endte faktisk godt – den samlede omsætning målt på de samme forhandlere i 2020 og 2021, steg nemlig med 11 procent, hvor omsætningen i de brugte stod for den klart største stigning på 18 procent, mens de fabriksnye steg 7,0 procent. Så altså lidt det samme salg, men en markant højere omsætning.

Den samlede omsætning i AutoDesktop fra 1. december 2020 til 1. december 2021 steg fra knap 40 mia. kr. til 45,1 mia. kroner, altså 13 procent – når man indberegner samtlige forhandlere, som bruger programmet.

Stor opbakning
Vi oplevede gennem året en stor opbakning til biltorvet.dk, hvor næsten 600 flere forhandlerne nu annoncerer på portalen. Biltorvet.dk kunne derfor også opleve et rekordstort antal biler til salg, der ikke er set siden starten for små ti år siden. Niveauet har i 2021 ligget stabilt lige omkring de 50.000 annoncer, trods et brugtbilsmarked, der skriger på brugte biler.

Mere digitale
Lige inden året sluttede nåede tilbud nummer 3,0 mio at blive udført i AutoDesktop, kun 20 måneder efter tilbud nr. 2,0 million. Det viser, at bilforhandlerne er blevet ...

 

Læs resten af tallene og find ud af, hvad forhandlerne er blevet her.

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Auto IT

Skagensgade 1
2630 Taastrup
Danmark
Auto IT

Send til en kollega

0.109