23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Overvåger bilproducenter forbrugerne uden deres viden❓

Bilbranchen står ved en skillevej - skal man tillade denne "systematisk overvågning?

Bilmærker som BMW, Ford, VW, Skoda, Jaguar, Landrover, Mazda, Seat, Mini, Smart, Mercedes, Hyundai, Audi osv. - har producentsejede servicebøger, hvor mekanikeren sender information tilbage til producenten - ofte uden at bilejeren har adgang til disse data ...

Producenten kan overvåge, hvor bilen serviceres, hvornår og hvad der udføres - og kan tilpasse tilbud og service til den bilejer, der ikke længere bruger producentens værksteder.

Denne "systematiske overvågning" gør at den frie konkurrence er død - mange mekanikere tror at man gør det rigtige, men fakta er at producenten får adgang til forbrugerens data - og kan via app fra producenten, tilbyde forbrugeren at finde nærmeste "producent" værksted, og gode tilbud.

Smart fundet på, eller udnyttelse af "uvidenhed"? 

"Jeg bliver ked af det på bilbranchens vegne, når jeg læser, at nogen frie værksteder "tror" at ved at anvende OE servicebøger gør man det rigtige for bilejeren - fakta er, at man hjælper konkurrenten", siger CEO Martin Jensen fra Digital Servicebook og tilføjer: "jeg tror ikke på, at der er et eneste frit værksted i verden, der kan sige, at de har fået noget ud af at anvende og sende data til deres konkurrenter!"

I "gamle dage" hvor man anvendte en papirbog, ringede man jo heller ikke ned til den lokale mærke forhandler og oplyste at en "af deres" kunder nu var skiftet over til det frie værksted!

Der er intet i EU lovgivningen der beskriver at en producents "online servicebog" skal anvendes - ej heller i nogen bilmærkers garantibestemmelser står dette beskrevet - det er et "spøgelse" som man smart har fundet på.

GDPR spørgsmålet, er denne "overvågning" lovlig?

Bilbranchen står ved en skillevej - skal man tillade denne "systematiske overvågning", eller skal man give "forbrugeren" et valg?

- i dag har mere end 500.000 bilejere valgt e-Boks og Digital Servicebook som leverandør - og derved er der mere end 2.500 værksteder, der sikrer garanti dokumentation og at forbrugerne har adgang til deres data. 

Valget er frit - og valget er dit. 

 

Digital Servicebook
Vordingborgvej 79
4700 Næstved
Næstved Kommune
Danmark
CVR nummer: DK36726350
P nummer: 1020358382

Send til en kollega

0.078