23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Køreglæde i højeste potens – Porsche 911 GT3

Porsche er tilbage med menneskets ypperste formåen, når det kommer til køreglæde - 911 GT3. Den er 17 sekunder hurtigere end forgængeren på Nürburgringen. Og så fås den heldigvis stadig med manuelt gear.

Porsche bryder lydmuren med syvende generation af den altid fantastiske 911 GT3. Overraskende er motoren stadig en gammeldags sugemotor, og du kan få den med manuelt gear – det er nemlig køreglæden, der er i førersædet.

Porsche er en af de helt store beskyttere af køreglæde, og deres model GT3 er det tætteste, du kommer en racerbil med nummerplade. Sådan har det været siden den første version blev lanceret i 1999. Nu er vi så nået til syvende generation, og det mest imponerende er, at Porsche har formået at holde fast i den grundlæggende opskrift.

Her er ingen elmotorer, batterier eller turboer. I stedet er der en klassisk fireliters sekscylindret boxermotor, som yder 510 hestekræfter ved imponerende 8.400 o/min. Momentet er tilsvarende heftige 470 Nm, men de er først til rådighed fra høje 6.100 o/min. Det er meget anderledes end en moderne turbomotor, hvor der er oceaner af bundtryk og kedelig lyd. Her skal motoren piskes, men til gengæld får du en skønsang, som gemte der sig et symfoniorkester i hver af de seks cylindre.

High tech og oldschool køreglæde
Selvom motoren lyder en anelse gammeldags, så er den proppet med masser af lækker kør-stærkt-tech. Motoren har eksempelvis tørsumpsmøring, som en ...

Læs mere på Biltorvet her.

 

Biltorvet.dk
Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK34576289

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047