23948sdkhjf

Det elektriske bud – Peugeot e-Expert

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet.dk

Peugeot er først på det danske marked med en elektrisk varebil med fornuftig rækkevidde. E-Expert klarer officielt 300 kilometer med 500 kilo i lastrummet, men hvordan håndterer den egentlig slud og langt hjem?

Skal du have en elektrisk varebil, har udvalget indtil nu været begrænset. Specielt hvis du skal udenfor de Københavnske bymure. Rækkevidden har været nærmest ikke eksisterende. Så det er forfriskende at se Peugeots bud på en økologisk varebil. E-Expert hedder den, og den deler faktisk elmotor og batteri med den noget mindre, civile Peugeot e-208. Det vil sige, at du får 136 hestekræfter og 260 Nm og et 50 kWh stort batteri, eller alternativt ’halvandet’ e-208-batteri, så det bliver 75 kWh. Eneste forskel mellem drivlinjen på 208 og e-Expert er et lavere gear i varebilen. Med det store batteri er rækkevidden officielt mellem 304 og 317 kilometer – inklusiv 500 kilo last.

Det har været en prioritet, at kunderne, som typisk er håndværkere eller bud, ikke skal gå på kompromis med anvendelsen af bilen. Derfor fås e-Expert i tre længder, som den almindelige Expert, og lasteevnen er 1.000 kilo i et varerum, som er uændret i størrelse, fordi det har været muligt at placere batterierne under gulvet i varerummet. Det betyder, at man som bruger ikke oplever nogen ulemper ved elversionen. Der er stadig et stort og regulært varerum, og tilmed en lem, som gør det muligt at udnytte de ekstra centimeter under højre forsæde. Hvis man vælger det ’lille’ 50 kWh batteri, er det også muligt at få vejet bilen op til en lastevne på 1.275 kilo.

Som en ekstra bonus må den elektriske varebil trække en trailer på 1.000 kilo. Det tilfredsstiller selvfølgelig ikke entreprenøren med Bobcat på slæb, men de fleste mindre håndværkere vil kunne løse mange opgaver med en trailer i den størrelse. Peugeot oplyser for øvrigt, at så tung en trailer vil ’koste’ omkring 70 kilometer rækkevidde.

Dyre dråber
I dag kører vi topmodel e-Expert L2 Ultimate 75 kWh, som har en ganske pebret pris på 329.990 kroner uden moms. Med moms er prisen 412.488 kroner. Til gengæld viser Peugeots egne beregninger, at man sparer 34.000 kroner i brændstof og vedligehold sammenlignet med ...

Læs mere på Biltorvet her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet.dk

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet.dk

Send til en kollega

0.062