23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Den koreanske korsridder – Kia Sorento

Kia er på en mission – mærket skal ikke kun være kendt for at lave gode, billige familiebiler. Det koreanske mærke kan og vil mere: Mød Sorento, en stor, syvpersoners SUV proppet med avanceret udstyr og gode køreegenskaber.

Kender du det? Alle dine kolleger kører Skoda Kodiaq, men derhjemme kommer der flere og flere børn, så noget må der gøres, og I skal ihvertfald ikke havne i en Berlingo. Heldigvis er der efterhånden mange muligheder i den mellemstore SUV-klasse, som tæller både Nissan X-Trail, Peugeot 5008, Volkswagen Tiguan Allspace og den førnævnte Kodiaq. Men Kia har faktisk også en model, som indtil nu har levet i skyggerne. Sorento, som nu klar i en ny aftapning, og den fortjener din opmærksomhed.

Måske derfor har Kias danske importør valgt at henlægge præsentationen, som normalt ville have foregået i udlandet, til det flotte Holckenhavn Slot lige udenfor Nyborg. Et imposant bygningsværk helt tilbage fra 1579, der signalerer robusthed og ridderlighed, to ting som Kia også gerne vil linke til den nye Sorento, som ser mere maskulin ud end den tidligere generation, der var rund og blød. Kia vil nemlig tages seriøst som andet end koreansk bilproducent, der kan lave små, billige biler, og på det danske marked bliver den nye Sorento spydspidsen, der kan overbevise danskerne om, at Kia kan andet end billigt.

Våbenarsenalet
Sorento er tydeligvis en model, der skal tiltage alle verdensmarkeder og ikke kun det europæiske, så designet er mere amerikansk, end vi er vant fra Kia, som har et europæisk design- og teknikcenter i Frankfurt. I stedet skal Sorento charmere os med ny teknik, og ingeniørerne har rustet modellen til krig.

Vi tester topmodellen Premium, og i våbenarsenalet finder vi Blind Spot View Monitor, som viser dig et livefeed fra den blinde vinkel i bilens 12,3 tommer store skærm, som udgør bilens instrumenthus. Det lyder måske forvirrende, men billedet aktiveres først, når du blinker, og blinker du til højre, er det så omdrejningstælleren, der erstattes af billedet, og modsat til venstre er det speedometeret, som erstattes, mens du blinker. Det virker fremragende. Sorento får også en avanceret fartpilot, som bruger data fra navigationsanlægget og en nødbremse, som kan stoppe dig, hvis du overseer en modkørende, når du drejer til venstre. Blandt de mere unikke funktioner finder vi Safe Exit Assist, som holder øje med bagfrakommende, og advarer dig. Det er der også andre systemer, der kan, men Kia går så langt, at børnelåsen til bagsædet aktiveres, hvis en bil nærmer sig, så børn ikke åbner en dør op i trafikken. Og netop børnene (og måske amerikanerne) er der også tænkt på i Rear-Occupant Alert. Her registrerer bilen, at du åbner bagdøren, og placerer noget på bagsædet. Når du kommer frem til din destination og går fra bilen uden at åbne bagdøren, minder bilen dig om det. På den måde kan man måske undgå nogle af de tragiske uheld i USA, hvor fortravlede forældre har glemt sovende børn på bagsædet af varme biler. Kort sagt er der altså ikke meget, Kia har glemt at tænke på.

Selve kabinen er smurt til i pianolak, men den generelle kvalitetsfornemmelse er ...

Læs mere på Biltorvet her.

Biltorvet.dk
Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK34576289

Kontaktperson

Send til en kollega

0.063