23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ny Yaris skinner i skærpet crashtest

Euro NCAP har endnu en gang skærpet kravene i deres crashtest – alligevel skinner den nye og avancerede Toyota Yaris i testen, og får som den første model fem stjerner.

Toyota var ganske selvsikre, da de introducerede den nye Yaris tidligere på året. Det ville blive klassens mest sikre bil, sagde de dengang, og det blev af nogen afskrevet som marketingsgas. Men hos Toyota er det åbenbart ikke marketingsafdelingen, der har bukserne på. For Yaris har klaret sig overordentligt godt i den nye og skærpede Euro NCAP-test. Faktisk så godt, at den lille bil, som den første, har fået fem stjerner i den prestigefyldte test.

Nye krav 
De nye krav betyder, at især de aktive sikkerhedssystemer bliver afgørende, hvis de maksimale fem stjerner skal i hus. Udover nødbremse, vognbaneassistent og fartbegrænser skal biler nu også kunne overvåge føreren og reagere på uopmærksomhed bag rattet. Derudover skal nødbremsen også virke, når bilen bakker, og ved venstresving skal bilen advare om og bremse for modkørende. I tilfælde af uheld skal bilerne have et såkaldt eCall-system, der sender besked og position til alarmcentralen. 

Selve kollisionstesten er også opdateret. Det er første gang siden ...

Læs mere på Biltorvet her.

Biltorvet.dk
Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK34576289

Kontaktperson

Send til en kollega

0.063