23948sdkhjf

Den amerikanske burger – Ford Explorer Plug-in Hybrid

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet .dk

Ford har lettere overraskende valgt at tage en amerikansk syvsæders SUV med 457 plugin-hestekræfter til Europa. Herhjemme gør prisen, at den skal lægge arm med hårde nysere som Audi Q7 og Volvo XC90.

825 newtonmeter er måske en lettere abstrakt størrelse, men tillad mig at fylde lidt mere fakta på, så du kan få et billede af, hvad vi har at gøre med. Ford Explorer er en ærkeamerikansk SUV med plads til syv voksne personer, som måler fem meter og seks centimeter fra snude til hale. Hvis badevægten kunne klare den slags, ville den vise en egenvægt på 2.466 kilo, eller det samme som to Ford Fiesta’er. Alligevel kan denne double whopper af en bil runde 100 km/t på seks sekunder. Det føles aldeles brutalt bag rattet, fordi hjernen ikke er beredt på, at den mellemstore villa rykker så hårdt.

Der findes andre store SUV’er, som er hurtigere, men Explorer er en plugin-hybrid, så den turboladede treliters V6’er får assistance fra en elmotor, monteret i forbindelse med den 10-trins automatgearkasse. Benzinmotoren yder alene 363 hestekræfter og 555 Nm, som i sig selv er tilstrækkelig, men elmotoren kan ved siden af levere 102 hestekræfter og 300 Nm, så selv med benzinmotoren slukket, rykker Explorer ok. Batteriet er 13,6 kWh stort, og det giver en officiel rækkevidde på 42 kilometer ifølge WLTP. Under testen fik vi mulighed for at simulere en almindelig pendlertur – en onsdag morgen fra Lynæs til Amager med masser af trafik. Det er en tur på i alt 85 kilometer, og 40,7 af dem kørte vi på strøm. Resultatet var et forbrug på 19,1 km/l, og det er slet ikke så dumt. Havde vi vendt om og kørt tilbage, så havde gennemsnitsforbruget set helt anderledes ud, for benzinmotoren er tørstig i sig selv, men pendlerturen er et godt eksempel på, at du faktisk kan blæse og have mel i munden, hvis du har en hybrid, som du sørger for at lade op.

Rummelig amerikaner
Til forskel fra den amerikanske præsident er en af Explores helt store forcer, at den er meget rummelig. Her er plads til syv personer, og selv den bagerste række kan du sagtens bruge, som velvoksen mand. Jeg måler 186 centimeter, og selvom der ikke er meget benplads, så behøver jeg ikke bukke hovedet for at passe ind deromme. Lige så imponerende er det, at der stadig er 240 liter bagagerum, selvom de sidste sæder er i brug. Det betyder, at du slipper for det ubehagelig valg mellem børn eller bagage. Har du kun brug for fem sæder, så tager Explorer i stedet 1.137 liter, og den bagerste sæderække foldes selvfølgelig ned i gulvet eller op igen med et tryk på en knap.  

Generelt gør Explorer alt hvad den kan for at forsøde passagernes tilværelse. Der er tre zoners klimaanlæg, anlægget er fra B&O, har 980 watt og 14 højtalere, og mens du sidder der og nyder dit yndlings ...

Læs mere på Biltorvet her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet .dk

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet .dk

Send til en kollega

0.093