23948sdkhjf

Familiefejde – er Opel Corsa bedre end Peugeot 208?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet A/S

Vi tester Opel Corsa Elegance, en klassisk miniput som burde være kedelig, men den kongeblå tysker imponerer med højt niveau og lave priser.

Opel Corsa – to ord der ikke ligefrem emmer af nytænkning og sprudlende energi. I mit hoved er Opel stadig et bilmærke for gamle mænd, og Corsa er modellen til deres koner. Men det er vist på tide, at jeg får justeret fordommene. Specielt efter at have kørt testbilen, som igennem ugen flere gange overrasker positivt.

Lad os starte med det udvendige, for selv om vi har lært, at det er det indre, der tæller, så har Opel i mange år haft et konservativt design, som har ledt tankerne hen på kartoffelavleren Oluf Sand fra The Julekalender. Men sådan er det ikke med testbilen, der stiller i en elegant kongeblå metallakering (ekstraudstyr til 5.500 kroner). Faktisk hedder udstyrsvarianten Elegance, og designet bliver yderligere løftet af en City-pakke, som inkluderer alufælge på 17 tommer, p-sensor foran og el-klapspejle (ekstraudstyr til 5.000 kroner). Den blå Corsa er faktisk så hip, at to kammerater komplimenterede den uafhængigt af hinanden.

Kabinen er ikke helt så funky, og i hvert fald mere funktionel end spændende. Det gælder især i sammenligning med Peugeot 208, som er noget mere futuristisk, specielt med sit særlige 3D-instrumenthus. Men materialekvaliteten fejler ikke noget, og så virker kabinen mindre krampagtig end Peugeot 208, fordi der er mere lys i kabinen, men du skal ikke byde voksne en længere tur på bagsædet – det er næsten dyrplageri. Til gengæld stiller Corsa med 309 liter mod 208’s 265 liter bagi, så vægter du det praktiske, giver Corsa mere mening end 208.

Søskendekamp
Men hvorfor er det lige, han bliver ved med at nævne Peugeot 208, tænker du måske? Det er fordi, de to biler teknisk er identiske. PSA, som ejer både Peugeot og Citroën, overtog Opel i 2017, så de to minier er udviklet side om side på samme platform. Og da specielt Peugeot 208 har været en ...

Læs mere på Biltorvet her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet A/S

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet A/S

Send til en kollega

0.078