23948sdkhjf

Hvis djævlen var familiefar – BMW X3 M

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet A/S

BMW X3 M tager totalt røven på os – 480 hestekræfter i en SUV, der kan køre om hjørner med en Porsche, med plads til familien. X3 M er vanvittig – og vanvittig fed.

Jeg havde ikke lige læst godt nok på lektierne, da jeg samlede BMW X3 M op. I baghovedet havde jeg fået det indtryk, at det var en almindelig model med lidt M-gejl på og omkring 300 hestekræfter. Bevares, det er sikkert nok til at have det sjovt, men første gang jeg trampede speederen i bund i SUV’en med den metalgrå lakering, blev jeg oprigtigt forskrækket. X3 M er en djævel i forklædninger.

Lad os lige gennemgå specifikationerne, så alle er med (inklusiv journalisten). Ude foran finder vi et kerneprodukt for en BMW. En 3,0-liters sekscylindret rækkemotor med den interne motorkode S58. Krumtappen er smedet, og topstykket er 3D-printet, mens to turboer blæser liv i stemplerne, og i alt yder kraftværket 480 hestekræfter ved 6.250 o/min og 600 Nm. Det er nok til at sende den to tons tunge SUV til 100 km/t på 4,2 sekunder – den lader vi lige stå, til det er sunket ind. Fire komma to sekunder!

Det er måske ikke helt så hurtigt som Tesla’erne, men mens accelerationen i en Tesla er som en at trykke fast forward på en DVD, er det at presse speederen ned i BMW’en, som at træde ind i et helkrops-teater. Det både skræmmer og beruser på en gang, når de mange hundrede dele i motoren roterer til 7.200 o/min med en fantastisk lyd, som skifter fra en dyb brummende, knurrende lyd til en høj, rå og hæs rullende seksbenet signatur. Det er hverken miljøvenligt eller politisk korrekt, men sådan er det jo som oftest med rusmidler.

Løs på tråden
Det er ikke kun motoren, der er sat op til ballade. Drivlinjen er hentet fra den seneste BMW M5, og det betyder, at X3 M har firehjulstræk, men i princippet kun, når det er nødvendigt. På rattet sidder der to knapper indenfor rækkevidde af tommelfingrene – M1 og ...

Læs mere på Biltorvet her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet A/S

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet A/S

Send til en kollega

0.079