23948sdkhjf

Nye autostole gør det nemmere at beskytte børn i bilen

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet A/S

FDM har testet 33 nye autostole, og der er opløftende resultater at finde. Stolene er nemlig blevet bedre at betjene, men der er stadig stole, som dumper helt.

Vi danskere har heldigvis forstået vigtigheden af at gode og sikre autostole til børn.  Til sammenligning var der i 1990 97 børn i alderen 0-10 år, der blev dræbt eller kom alvorligt til skade i en bilulykke. I 2016 var tallet heldigvis faldet til 14. Og en stor del kan tilskrives bedre autostole, som bliver bedre og bedre.

FDM har en større test af i alt 33 autostole i samarbejde med en række europæiske bilklubber og forbrugerorganisationer. Og en af de gode nyheder er, at autostole er blevet langt nemmere at montere og betjene. Hvordan skal baby sidde i autostol kan være forskellen på liv og død, men heldigvis klare alle 33 autostole i testen sig som minimum tilfredsstillende, og de fleste får bedømmelsen god i den del af testen. Det forklarer bilteknisk redaktør i FDM, Søren W. Rasmussen.

Man skal ikke underkende vigtigheden af korrekt montering og brug, når det gælder sikkerheden i autostole. Heldigvis er risikoen for fejlmontering de senere år blevet mindre. Det skyldes ikke bare isofix-monteringen, men også bedre monteringsvejledninger, og at mange producenter har lavet smarte løsninger, der gør det tydeligt, hvornår en stol er monteret korrekt i bilen

Kun to stole dumper
Af de 33 autostole får kun én stol det røde kort for fund af for store mængder skadelige stoffer flammehæmmere, mens én ...

Læs mere på Biltorvet her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet A/S

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet A/S

Send til en kollega

0.078