23948sdkhjf

Infotainmentsystemer påvirker bilister værre end cannabis

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet A/S

En engelsk undersøgelse viser, at de nye infotainmentsystemer fra Android Auto og Apple Carplay er mere forstyrrende for chaufføren end at sende SMS’er eller at være påvirket af cannabis.

Vi ved heldigvis alle, at alkohol og andre rusmidler er totalt no go, hvis vi sætter os bag rattet. De fleste af os husker også, at telefonen skal lægges langt væk under kørslen. Men en ny engelsk undersøgelse viser, at nye bilers ellers så smarte infotainment-systemer kan være potentielt livsfarlige, fordi de stjæler alt for meget af førerens opmærksomhed.

Betegnelsen infotainment dækker de systemer, hvor du kan styre musik, radio og navigation fra en trykfølsom skærm, når en telefon er koblet op til bilen. To systemer er dominerende – Apple Carplay og Android Auto. Men den britiske organisation IAM RoadSmart, der er skabt for at fremme sikker trafik, har lavet en undersøgelse med skræmmende tal.

Ifølge IAM Roadsmart sænkes reaktionstiden med 21 procent, hvis man har brugt cannabis, mens reaktionstiden bliver helt op til 57 procent langsommere i samme situation, hvis chaufføren anvender den trykfølsomme skærm fra Apple Carplay. Ved motorvejshastigheder betyder det, at infotainmentsystemerne forøger bremselængden med mellem fire og fem billængder. Undersøgelsen viser også, at reaktionstiden er dårligere, når testpersoner skal vælge musik via stemmekontrol i Spotify, end når man skriver en SMS, mens man kører.

Forstyrrende for chaufføren
Problemet er, at ...

Læs mere på Biltorvet her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet A/S

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet A/S

Send til en kollega

0.126