23948sdkhjf

Tillykke til et ikon – Volkswagen Golf fylder 45 år

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet A/S

45 år på bagen og stadig lige så frisk, som da den blev introduceret i 1974. Vi fejrer Volkswagen Golf - Europas mest solgte bil.

1974 var året hvor præsident Richard M. Nixon måtte træde tilbage som præsident på grund af Watergate-skandalen, Tyrkiet invaderede Cypern, Tim Christensen og Leonardo DiCaprio blev født. Det var også året, hvor Volkswagen Golf kom til verden.

En appelsin i VW's turban - Volkswagen T-Cross

Nogle synes, den er kedelig, småborgerlig og et symbol på alt der er fantasiforladt. Andre ser Golf som et symbol på stabilitet og ordentlighed. Uanset hvad, har den lille tyske bil fra Wolsburg navngivet en hel klasse af biler – Golf-klassen. Sådan plejer vi at omtale klassen for mellemstore biler med hatchback. Det er en biltype, som traditionelt har tiltalt danskerne.

Svær tid
Produktionen startede den 29. marts 1974, men det var faktisk en svær tid for Volkswagen, som havde tjent styrtende med penge på Boblen. Men den blev faktisk introduceret før Anden Verdenskrig brød ud, så mærket trængte til fornyelse. Oliekrisen og forskellige andre omstændigheder gjorde det også svært for Volkswagen, men så blev Golf introduceret med et design skabt af den legendariske bildesigner Giorgetto Giugiaro. Han kalder selv designet af den første generation Golf for det vigtigste i hans karriere.

Teknisk var Golf meget anderledes end Boblen, som havde ...

... læs videre på biltorvet.dk, hvordan Golfen var anderledes. og se forskellen på fra alle syv generationer.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet A/S

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet A/S

Send til en kollega

0.11