23948sdkhjf

Rustkontrol eftersyn - udført på frie værksteder!

| Medlemsnyhed | Indrykket af Digital-servicebook

Må et frit værksted udføre et "rust kontrol eftersyn" ? - dette spørgsmål tager Digital-Servicebook.com nu op, da frie værksteder nu har fået "ret" til dette i Sverige.

Forbrugeren har frit værkstedsvalg  - dette er sikret både af forbrugerombudsmanden og "gruppefritagelsen fra EU" - et frit valg sikrer fri konkurrence og derved lige adgang til at få udført et fagligt korrekt arbejde.

I Sverige er det nu muligt for frie værksteder at udføre Rustkontrol eftersyn ifm. udførsel af et serviceeftersyn. Det skal blot sikres, at det (lige som et alm. eftersyn) er udført fagligt korrekt. Et stort stykke arbejde fra den Svenske bilbrancheforening SFVF har været medvirkende til dette.  I Sverige er dette beskrevet HER

En rustgaranti er en del af handlen på fabriksnye biler, og som ikke kræver hverken special uddanelse eller udstyr, og ofte er det et punkt på et almindeligt eftersyns kontrolskema (hvis et frit værksted ikke kan og må udføre dette, kan man reelt ikke sige, at service er udført fagligt korrekt).

Med baggrund i at Digital-Servicebook.com vil løfte stadarden i bilbranchen ved at sikre forbrugere korrekt dokumentation har vi taget kontakt til forbrugerombudsmanden, da den seneste opdaterede vejlending omkring nyvogns garanti er fra 2003 !! som iøvrigt er langt tid før, der kom digitalisering i bilbranchen og beskrivelser fra EU KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) Nr. 1400/2002 KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) Nr. 461/2010

Det frie værkstedvalg er en realitet, og dokumetation i Digital-Servicebook.com er blevet en stor del af hverdagen i flere lande. Derfor er det naturligt, at vi nu tager spørgsmålet op. Er det kun et "autoriseret" værksted, der kan udføre et fagligt korrekt rustkontrol eftersyn? siger Martin Jensen fra Digital-Servicebook.com og tilføjer, at fagligt korrekt arbejde ikke kun indebærer oliekskift, men også kontrol af fabrikskampagner, samt dokumentation for korrekt udført arbejde. Det er forbrugeren, der skal dokumentere, at et frit værksted har udført arbejdet korrekt, og med Digital-Servicebook.com kan alt dokumentation gøres digtalt tilrådighed for forbrugeren.

Det er vigtigt at understrege, at Digital-Servicebook.com IKKE er lanceret for at tage kunder fra autoriserede til frie værksteder eller omvendt - men blev en realitet for at sikre åbenhed i bilbranchen.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Digital-servicebook

Vordingborgvej 79, 1.. sal
4700 Næstved
Danmark
Digital-servicebook

Send til en kollega

0.107