23948sdkhjf

Tyskland kræver biler fra Daimler tilbagekaldt for snyd

I 2015 blev Volkswagen afsløret i snyd med gasser. Nu må konkurrenten Daimler tilbagekalde mange biler.

DIESELGATE FORTSAT Tyskland kræver flere hundredtusinder Daimler-biler tilbagekaldt. Det bekræfter den tyske transportminister, Andreas Scheuer.

I Tyskland skal 238.000 biler tilbagekaldes fra Daimler, der står bag Mercedes-Benz.

774.000 biler er ifølge ministeriet omfattet af skandalen i Europa. Det står ikke klart, hvad tilbagekaldelsen i Tyskland betyder for den halve million biler, der triller rundt med nummerplader, der ikke er tyske.

Regeringen vil kræve "en øjeblikkelig tilbagekaldelse" af de i Tyskland indregistrerede biler på grund af ulovlig software, begrunder ministeren.

Daimler skal ligesom Volkswagen have installeret software, som kan reducere udledningen af gasser, når bilerne bliver testet.

Mandag har Scheuer holdt møde med Daimler-chefen Dieter Zetsche.

Tilbagekaldelsen omfatter varebiler af mærket Mercedes-Benz Vito. Desuden gælder det dieselbiler - også Mercedes-Benz. Det er personbilsmodellerne GLC og nogle fra C-klassen, fortæller den tyske minister.

- Daimler siger, at den software i motorstyringen, som den føderale regering har fundet, vil blive fjernet hurtigst muligt og under myndighedernes overvågning, siger Scheuer.

I en meddelelse bekræfter Daimler, at bilerne vil blive tilbagekaldt. Producenten har tidligere sagt, at man ikke var enig i myndighedernes syn på sagen.

Daimler har tidligere annonceret en frivillig tilbagekaldelse af tre millioner biler for at installere ny software.

Kilde: Ritzau/AFP

Artiklen er en del af temaet Dieselgate.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125