23948sdkhjf

PSA-boss kan score millioner

Der er en massiv bonus på vej til topchefen for at bidrage til at bringe Opel-opkøb på ret kurs.

LØN Det er ikke altid nemt at være topchef hos en global bilproducent, men når det handler om bonusser for ekstraordinært arbejde, kan det i visse tilfælde godt betale sig at arbejde hårdt. Det er i hvert fald tilgangen hos PSA Group, når aktionærerne kigger på den adm. direktør Carlos Tavares og den indsats, han har bidraget med til at vende de røde tal i Opel. Det skriver blandt andre Automotive News.

Faktisk står topchefen til en bonus på knap otte millioner kroner for at have bidraget til at effektivicere Opel, der under GM's ledelse har tabt næsten otte milliarder kroner siden 1999. Sidste sommer omkring 31. juli gik GM dog med til at sælge Opel og det tilhørende Vauxhall-brand til den franske PSA-koncern for knap 9,7 milliarder danske kroner. 

Sammen med den adm. direktør for Opel Michael Lohscheller var Carlos Tavares også en af hjernene bag den såkaldte PACE-plan, som blev fremlagt tilbage i november. Den indeholdt en stribe sparekrav til især produktionsanlægget, og efterfølgende er der ifølge flere automedier også blevet spekuleret i, om retailleddet skulle skæres markant ned i forhold til i dag.

Samlet betyder det, at den portugiskfødte Carlos Tavares står til en lønpakke på omkring 50 millioner kroner som led i sammenlægningen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125