23948sdkhjf

Indretning vigtig for aircon-effektivitet

Genstart og automatisk sikkerhedstjek af fyldeanlæg af fyldestationer stiller krav til indretningen af værkstedet.

STRØM Fyldestationer fra Waecos ASC-serie til kølemiddel R1234yf kører automatisk sikkerhedstjek én gang i døgnet. Leverandør en anbefaler derfor nu, at tjekket foretages så snart, værkstedet åbner.

Hvis man arbejder på et klimaværksted og samtidig er ejer af en af de fuldautomatiske fyldestation ASC 5500RPA Low Emission eller ASC 5300 fra Waeco, så har man helt sikkert oplevet, at maskinen som det første foretager et automatisk sikkerhedstjek, når den tændes om morgenen.

Har man masser af servicetjek i ordrebogen, kan det afføde en utålmodig trippen efter, at maskinen skal blive klar så hurtig som mulig, så det egentlige airconarbejde kan komme i gang. Det forklarer Thomas Nielsen, der arbejder som produktspecialist hos virksomheden.

- Den fuldautomatiske ASC-fyldestation skal foretage det tjek for at overholde gældende sikkerhedsstandarder. Det er en slags intern selvtest, som har til formål både at skabe sikkerhed for medarbejderen og desuden tjekke, at alt i maskinen kører, som det skal. Testen tager blot 11 minutter, men har man travlt på klimaværkstedet, er man jo interesseret i at, at maskinen kommer i gang med at tjene penge med det samme. Det er der dog råd for, siger Thomas Nielsen.

Skal sikre bilens levetid
Det er bilfabrikkernes godkendelsesstandarder for maskiner til kølemiddel R1234yf, der kræver denne sikkerhedsfunktionstest. Derfor er Waeco ASC til R1234yf er indstillet, så de foretager et sikkerhedstjek, hver gang et nyt døgn begynder.

- Det er ganske simpelt et spørgsmål om planlægning. Ved at stille maskinen ved en kontakt der får strøm, når man åbner værkstedet, har man en maskine, som er fuldstændig køreklar, når værkstedet skal i gang med at bruge den, forklarer produktspecialisten fra Waeco Dometic.

Thomas Nielsen minder samtidig om, at netop de automatiske sikkerhedstjek er noget af det, som gør, at fyldestationerne fra ASC-serien har en særlig lang levetid.

- Når du har en fyldestation, som melder ’klar’ efter et sikkerhedstjek, har du samtidig vished for, at den kører optimalt, og sikkerheden omkring maskinen er i orden. Omvendt får du det også med det samme at vide, hvis der mod forventning pludselig er noget, som ikke kører, som det skal. Det gør det langt nemmere at gøre noget ved problemet, inden det udvikler sig.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11