23948sdkhjf

Stål-skandale breder sig til motorer og hjul

Der er endnu ikke indikationer om, at ramte bilmodeller kører i Europa, herunder Danmark.

KVALITET Den japanske stål-leverandør Kobe Steels falske data har nu spredt sig til også at omfatte koncernens hovedvirke, efter at virksomheden har tilstået "uacceptable handlinger" omkring stålwire produceret hos oversøiske leverandører. Det skriver Automotive News via Reuters.

Kunderne er blevet informeret om problemet, som er blevet løst, oplyser den Tokyo-baserede talskvinde Eimi Hamano, der ikke vil give detaljer. Kobe Steel er således blevet afsløret i at forfalske data til kvalitetscertificering for ståltråd, der anvendes i bilmotorer og dæk, rapporterede Nikkei-avisen fredag.

Alt fra harddiske til tog

Kobes indrømmelse af forsømmelser i sin stålvirksomhed, der tegner sig for omkring en tredjedel af omsætningen, øger presset på Japans tredjestørste stålproducent.

Selskabet beskæftiger sig med aluminium-, kobber- og jernmalmsprodukter, der anvendes i alt fra biler til computerharddiske til Japans ikoniske højhastighedstog. Der har endnu ikke været rapporteret om, at produkter bliver tilbagekaldt eller sikkerhedsproblemer rejst.

Problemet er sandsynligvis en virksomhedskultur og ikke kun handlinger fra nogle få tvivlsomme medarbejdere, mener analysebureauet Bucephalus Research Partnership i Hong Kong. Spørgsmålet, der skal opklares nu, er, om nogen har forsøgt at spare penge, eller om Kobe Steel bare ikke kunne producere de rigtige specifikationer i de rigtige mængder.

200 storkunder ramt

Kobe afslørede søndag, at det havde problematiske data om styrke og holdbarhed af metaller leveret til 200 kunder rundt om i verden, herunder Toyota Motor, General Motors og rumraket-producenten Mitsubishi Heavy Industries Ltd.

Ford Motor har oplyst, at bilproducenten har brugt aluminium fra Kobe Steeel i sine Mondeo motorhjelme til det kinesiske marked, selvom det ikke er bekræftet, om disse dele er blevet kompromitteret.

Daimler og PSA-gruppen afviser at have modtaget materiale med forfalskede data fra Kobe Steel. Begge virksomheder oplyser, at det japanske selskab ikke har været en af deres leverandører.

Skandalesagen har skåret 1,9 milliarder dollar af Kobe Steels markedsværdi og ført til spekulation om, at virksomheden kan gå ned eller blive brudt op.

Undersøgelser er pt afsluttet omkring 100 af de virksomheder, som Kobe Steel leverede til, oplyser administrerende direktør i Kobe Steel, Hiroya Kawasaki. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094