23948sdkhjf

Vinterdæk eller ej?

... hvad siger mon Færdselsstyrelsen i år? Mange år i træk har den statslige styrelse stillet sig i dækbranchens modvind i spørgsmålet om vinterdæk. Mon der er ny udmelding i år?

DÆKTEMADAG - Hvad er Færdselsstyrelsens holdning til vinterdæk?

Et kort og præcist spørgsmål, der næsten kunne se helt uskyldigt ud, stillet til direktøren for Færdselsstyrelsen, Stefan Søsted, der var en af talerne ved Dækbranchen Danmarks dæktemadag. Men på trods af spørgsmålets bare seks ord var det på ingen måde uden sprængstof. Forud går en årelang krig mellem dækbranchen og netop Færdselsstyrelsen, fordi styrelsen år efter år mod branchens og mange uvildige eksperters holdning, har meldt ud, at styrelsen ikke nødvendigvis anbefaler bilister at køre på vinterdæk i det kolde halvår.

Stefan Søsteds svar kom prompte; var tydeligvis velforberedt og blev leveret med et lille smil:

- Den øjeblikkelige liberale minister vil næppe sætte et lovkrav ind for vinterdæk, sagde Søsted. Og han forklarede videre:

- Folk kører slet og ret bedre og langsommere om vinteren - derfor sker der færre uheld. Om sommeren overvurderer mange bilister bilerne og især dækkenes egenskaber, hvorfor der sker flere uheld her.

Overraskende nok kom der ingen opfølgende spørgsmål fra temadagens tilhørere.

Blandt Færdselsstyrelsen mange opgaver understregede direktøren opgaven at inspicere synshallerne og at have ansvaret for synet af cirka 1,6 millioner biler om året.

Stefen Søsted gennemgik i øvrigt kort status på udflytningen af styrelsen fra Ørestaden nær København til Amtsgården i Ribe. Han konstaterede, at udflytningen nu er tilendebragt og "at det alt i alt har været en positiv oplevelse at flytte ud."

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141