23948sdkhjf

Gitte Seeberg skal stå i spidsen for AutoBranchen Danmark

Tidligere folketingspolitiker og EU-parlamentariker Gitte Seeberg bliver ny direktør i AutoBranchen Danmark

PROFIL Efter Jens Brendstrups pludselige afgang 9. marts, har AutoBranchen Danmark har valgt at ansætte den erfarne politiker Gitte Seeberg. Det sker ud fra et ønske om en kraftig opgradering af brancheorganisationens synlighed og politiske gennemslagskraft.

- Jeg er overordentlig tilfreds med at kunne præsentere Gitte Seeberg som AutoBranchen Danmarks nye administrerende direktør. Med ansættelsen får autobranchen netop det fyrtårn og den synlige direktør, der har netværk, erfaring og gennemslagskraft til at skabe synlighed og løfte branchens mærkesager politisk, som vi i bestyrelsen har ledt efter, understreger Hans-Jørgen Jørgensen, bestyrelsesformand i AutoBranchen Danmark. Han fortsætter:

- Det er også en stor fordel, at Gitte Seeberg foruden sin erfaring fra det danske politiske system også kender EU's forretningsgange indgående og ved, hvordan man får indflydelse der. Efterhånden bliver en meget stor del af den lovgivning, som påvirker den danske autobranche, til i Bruxelles.

Blå bog

Gitte Seeberg er født 25. juni 1960 i København er tidligere politiker og generalsekretær for WWF Verdensnaturfonden fra 2008 til 2016.

Hun er uddannet jurist og var medlem af Folketinget indtil 2008.

Oprindeligt repræsenterede Gitte Seeberg Det Konservative Folkeparti i Folketinget 1994-2004 og i Europa-Parlamentet 2004-2007. I 2007 var hun en af stifterne af Ny Alliance, senere Liberal Alliance, som hun forlod i 2008.

Gitte Seeberg er gift og har en datter på 16 år.

Tidligere skatteordfører

Gitte Seeberg glæder sig til at komme i gang arbejdet:

- Direktørjobbet i AutoBranchen Danmark er som skabt til mig. For jeg har altid interesseret mig for biler, og jeg brænder for at have et job, hvor jeg arbejder med en sag, som jeg virkelig interesserer mig for. Og hvor jeg ikke mindst kan gøre en forskel. Det har jeg gjort gennem mit arbejde som advokat, politiker og generalsekretær. Nu er opgaven at lægge alle kræfter i arbejdet for AutoBranchen Danmark, som med ca. 1400 medlemmer, der beskæftiger omkring 20.000 medarbejdere, er en meget vigtig organisation. Og jeg kan næsten ikke vente med at komme i gang, fortæller Gitte Seeberg, og fortsætter:

 - Som politiker har jeg tidligere beskæftiget mig med området, ikke mindst med bilbeskatning, hvor jeg har udarbejdet oplæg til omlægning af hele afgiftssystemet. Nu glæder jeg mig til at lære alle autobranchens mærkesager, medlemmer og samarbejdspartnere godt at kende, så jeg kan tegne og repræsentere branchen på bedste vis”.

 Officielt starter Gitte Seeberg i jobbet den 1. august, men den nye direktør vil allerede på Folkemødet på Bornholm midt i juni være at finde hos AutoBranchen Danmark, hvor hun gerne stiller op til en snak om branchens vilkår og repræsenterer organisationen i flere debatter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109