23948sdkhjf

Årets bil får teknisk løft

Peugeot opdaterer den populære 308 med en bunke ny teknik.

FACELIFT Med titlen som Årets Bil i Europa i 2014 og flotte salgstal i både Frankrig og på resten af kontinentet er 308 en vigtig bil for Peugeot. Modellen trænger dog ifølge Peugeot selv til en lille ansigtsløftning, hvilket især betyder nyt teknik.

Som hos flere andre producenter, så ser sikkerhedsudstyr ud til at være blevet et konkurrenceparameter, så derfor får Peugeot 308 også assistentsystemer til nødbremse, linjevogter og adaptiv fartpilot. Hertil skal et opdateret lyssystem baseret på LED hjælpe til bedre forhold for chaufføren om natten.

Den faceliftede 308 kan nu tilkøbes med 3D-navigation og iCockpit, som man kender det fra vinderen af Årets Bil i Europa 2017, Peugeot 3008. Sammen med infotainmentsystemet kommer også muligheden for at integrere Apples Carplay og Googles Android Auto.

Ny motor og gearkasse
Når det kommer til de mere mekaniske elementer, så bliver 308 den første i PSA-regi, der bliver udstyret med bilproducentens helt nye BlueHDI-dieselmotor med 130 hestekræfter. Den får samtidig monteret en revideret udgave af producentens SCR-katalysator, som især holder udledningen af NOx i bund.

På benzinfronten sender Peugeot sit 130-heste benzinmotor ud med en opdaret sekstrins, manuel gearkasse. Skal der mere power til, kommer Peugeot 308 også med 180 dieselheste, og her kan tilkøbes en nyudviklet ottetrins automatgearkasse. Peugeot 308 i faceliftet udgave forventes at være klar hos forhandlerne omkring september-oktober. De endelige priser er ikke offentliggjort.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141