23948sdkhjf

Ajour med alverdens autobranche

Nyheder fra og om VW, Ford, Tesla, BMW, Yanfeng og tysk batteri-messe.

Ford Fiesta overhaler VW Golf

For første gang i syv år kan Golf ikke længere kalde sig europas bedst sælgende bil. Æren er i marts 2017 overgået til Ford Fiesta, som der i marts blev solgt 47.263 af, mens, der kun blev solgt 46.795 Golf’er. VW er dog stadig det bedst sælgende brand, ligesom VW Group er det førende konsortium. Det fremgår af de seneste tal fra analyseinstituttet JATO Dynamics. Tallene viser desuden, at Europa har overhalet USA som det næststørste marked kun overgået af Asien. Akkurat som i Danmark oplevede flere andre lande også rekordsalg i marts. Samlet blev der solgt 1,93 millioner biler i Europa i marts måned.

Derfor indkaldes tusindvis af Tesla’er

Bilproducenten Tesla tilbagekalder 53.000 biler på grund af potentielle problemer med den elektriske håndbremse i nogle af producentens Model X- og Model S-modeller. Det skriver Tesla på sin hjemmeside. Producenten af de eksklusive elbiler mener ikke selv, at problemet nogensinde vil kunne give sikkerhedsmæssige problemer eller forårsage ulykker. Alligevel tilbagekalder Tesla altså bilerne for en sikkerheds skyld. Problemet er forårsaget af en fejl i et af bilernes gear. Den fejl kan betyde, at håndbremsen ikke kan deaktiveres, og at bilen derfor ikke kan bevæge sig. Fejlen betyder dog ikke, at håndbremsen risikerer at svigte, lyder det fra bilproducenten. Det er uvist, om danske Tesla-ejere er ramt af tilbagekaldelsen, men der er tale om en tilbagekaldelse på globalt plan. De modeller, der kan være ramt af problemet, er Model X- og Model S-modeller, der er bygget i perioden mellem februar og oktober 2016. Tesla giver direkte besked bilejere, der kan være ramt af problemet.

Trådløs opladning til BMW

Der har længe været talt om, hvorvidt trådløs opladning, som man blandt kender fra smartphones, ville blive en reel mulighed for bilejere. BMW mener, at tiden er kommet, og derfor vil man i 2018 kunne købe den såkaldte BMW 530e iPerformance med en opladeplade, der kan lægges i indkørslen derhjemme. Bilen er en hybrid, hvor man får 184 hk fra en 4-cylindret benzinmotor og 95 hk fra en elmotor. Batteriet på bilen har en kapacitet på 9,2 kWh, mens den nye plade til trådløs opladning afgiver 3,2 kW. Det betyder, at bilens batteri er ladet op på 3,5 timer.

Kinesisk testcenter i Slovakiet

Kinesiske Yanfeng Automotive Interiors (YFAI), som laver automotive interiør løsninger, har åbnet et nyt testlaboratorium på selskabets tekniske center i Trencin i Slovakiet. Det tekniske center er på godt 4800 kvadratmeter, og Yanfeng har investeret fire millioner euro i udvidelse. Yanfeng råder over hele fabrikker og tekniske centre i 18 lande og beskæftiger over 33.000 ansatte på globalt plan.

Over 4000 til tysk batteri-messe

53 lande var involveret, 539 konference-delegerede og 4056 deltagere over tre dage, da der var debut på Electric & Hybrid Vehicle Technology and The Battery Show Europe i april i Sindelfingen i Tyskland. Næste udgave Electric & Hybrid Vehicle Technology Expo Europe 2018 vil foregå den 15.-17. maj 2018 i Hannover i Tyskland.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125