23948sdkhjf

Nyt supersportsdæk på kanten af et banedæk

Det nye Michelin Pilot Sport 4S slår ifølge TÜV konkurrenterne på både omgangtid og opbremsning på våd og tør vejbane.

TEKNOLOGI Michelin har netop lanceret et nyt high performance-dæk, Michelin Pilot Sport 4S, som er efterfølgeren til Michelin Pilot Super Sport.

Michelin Pilot Sport 4S er udviklet til højtydende sportsvogne og sedaner og giver ifølge Michelin optimal styrepræcision og retningsstabilitet.

Michelin Pilot Sport 4S er udviklet til kørsel på højt niveau både på almindelige veje og på racerbaner og har allerede indtaget førstepladsen i sin klasse.

I test udført af den uafhængige organisation TÜV SÜD på bane i Tyskland har Michelin Pilot Sport 4S overgået de fem tætteste konkurrenter ved at levere følgende præstationer:

Bedst ved opbremsning på tør vejbane, bedst ved opbremsning på våd vejbane samt bedste omgangstid på tørt underlag.

Hybrid gummiblanding

Michelin Pilot Sport 4S’s præstationer både på tørre og våde vejbaner skyldes brugen af "bicompound technology". I den udvendige del af dækmønsteret bruges en hybrid gummiblanding, som giver det bedste greb på tørre underlag, mens den indvendige del bruger en ny gummiblanding med silica og funktionelle elastomerer, der giver dækket et konsekvent greb på våde underlag, oplyser Michelin.

På sportsdæk er egenskaberne på tørre og våde vejbaner ofte i konflikt med hinanden, men er nu blevet forbedret på begge disse områder i det nye dæk fra Michelin, oplyses det.

Eneste over 50.000 kilometer

I test udført af Dekra Test Center havde det nye Michelin Pilot Sport 4S den længste levetid i klassen og var det eneste dæk, der kom over grænsen 50.000 kilometer.

Michelin Pilot Sport 4S er det første dæk i sin kategori af sportsdæk, som opnår en A-mærkning på EU’s skala (for 19 tommer dæk) for bremseegenskaber på våd vejbane.

Michelin Pilot Sport 4S passerer også en milepæl, når det gælder reduktion af vejstøj, samtidig med at det har høj kørekomfort, oplyser Michelin.

Circuito Monteblanco

Den internationale lancering af Michelin Pilot Sport 4S fandt sted over for både motor- og dækpressen samt dækforhandlerne fra en lang række lande på Monteblanco testbanen uden for Sevilla i Andalusien.

Testbanen, som er designet til professionel motorsport og som ligger i et optimalt klima, er godkendt af FIA T1 (F1 testing) and the FIA Grade 2 (løb op til GP2).

Banen kan opdeles i 26 forskellige moduler med individuelle kurve-karakteristika og med mulighed for at at bruge to helt uafhængige baner samtidigt.

Monteblanco er samlet 5,6 kilometer lang med en inderbane med vand-sprinkler system på 1437 meter og den længste runde på 4730 meter.


Udviklet til bedste sportsvogne

I Michelin Pilot Sport 4S, der sigter mod at blive et af de mest succesrige sportsdæk, Michelin nogensinde har udviklet, bruges konstruktionsmetoder og materialer, som er udviklet direkte fra motorsportsløb som FIA World Endurance Championship (WEC) og det franske flagskib Le Mans 24-timers løbet, Formula E og WRC.

Michelin arbejder hånd i hånd med verdens førende bilfabrikanter for at kunne tilbyde de bedst egnede dæk til de mest eksklusive bilmodeller. Michelin Pilot Sport 4S er således udviklet for at tilfredsstille ejerne af biler fra fabrikanter som BMW M, Ferrari, Ford, Mercedes-AMG og Porsche.

Fløjlsbløde dæksider

Som på alle Michelins topmodeller bruges Michelin Premium Touch Technology på Michelin Pilot Sport 4S for at gøre dæksiderne mere elegante.

Eftersom de fleste sportsvogne er udstyret med store fælge og dæk med lav profil, har Michelin Pilot Sport 4S en praktisk og æstetisk fælgbeskyttelse, som i de fleste tilfælde betyder, at man undgår kontakt mellem fælg og kantsten.

Det nye Michelin Pilot Sport 4S fås i 34 størrelser i 19 og 20 tommer i diameter. Det dækker 91 procent af det danske marked for 19 og 20 tommers dæk, oplyser Michelin.

Dæk i 170 lande

Dækproducenten Michelin har hovedkontor i Clermont-Ferrand i Frankrig og er repræsenteret i 170 lande, har 112.300 medarbejdere, heraf cirka 300 i Norden, og 68 produktionsanlæg i 17 lande.
Virksomhedens teknologicenter for forskning og udvikling har aktiviteter i Europa, Nordamerika og Asien.
Mere på www.michelin.com eller www.michelin.dk[/content][/box]
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156