23948sdkhjf

Flere kommer til skade på værkstederne

Autoreparationsværkstederne har haft en stigning af anmeldte arbejdsulykker på 21,7 procent.
SKADE I 2015 var der i alt 349 arbejdsulykker i autobranchen, som blev anmeldt af arbejdsgiveren, hvilket svarer til en stigning på 6,1 procent i forhold til 2014. Hos autoreparationsværkstederne blev der konstateret en stigning i antallet af anmeldte arbejdsulykker på 21,7 procent fra 2014 til 2015, mens karrosseriværkstederne og autolakererierne havde en stigning på 13,6 procent fra 2014 til 2015.

Det er hyppigst på autoreparationsværkstederne, at der skete arbejdsulykker i autobranchen i 2015. I alt stod autoreparationsværkstederne for cirka 50 procent af de anmeldte arbejdsulykker i autobranchen.

- De arbejdsulykker, vi oftest ser, er forstuvninger, sårskader og knoglebrud. De hyppigste årsager til forstuvninger og knoglebrud er overbelastninger, fald, snublen og kollision med genstande eller personer, mens sårskader oftest sker som følge af slibearbejde, forklarer Johnny Lauridsen, miljø- og arbejdsmiljørådgiver i AutoBranchens VidenCenter.

Især dæk skaber problemer
På mange værksteder er det især arbejde med og flytning af dæk, der forvolder mange problemer.

- Ét hjul på cirka 18 kilo flyttes manuelt omtrent fire gange i løbet af en arbejdsproces, hvis man ikke har de nødvendige hjælpemidler, kan det give risiko for bl.a. ryg-, skulder- og knæskader. I AutoBranchen Danmark har vi derfor i samarbejde med Dækbranchen udarbejdet en vejledning til håndteringen af hjul på værkstedet, som vi forventer bliver udgivet i april 2017, siger Johnny Lauridsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109