23948sdkhjf

Derfor elsker pensionister bestemt bilmærke

Toyota tiltaler den rutinerede bilkøber mest, viser en større undersøgelse fra Sampension. Også deres flåde
BILKØB Hvis det japanske bilmærke Toyota forbindes med pensionister, så er det faktiske ikke helt forkert. En undersøgelse fra Sampension blandt 5000 mennesker på pension viser, at knap ti procent af dem kører Toyota.

505 af de adspurgte svarer nemlig, at de kører til familiefester, sportsarrangementer og fritidsaktiviteter i en Toyota. Dermed lægger mærket sig foran Peugeot og Volkswagen, der lander på en samlet anden- og tredjeplads. Klaus Fridorf, der er pressechef i Sampension, uddyber:

- Det er bestemt ikke overraskende, at pensionisterne vælger det fornuftige og sikre mærke. Vi taler om en generation, som har været i stand til at forvalte deres økonomi ekstremt fornuftigt. Derfor ville det også være underligt, hvis de pludselig skulle foretrække en tysk luksusbil fremfor en japansk fornuftsbil, udtaler Klaus Fridorf i pressemeddelelsen.

Ældre årgange
Undersøgelsen har spurgt de 65 til 75-årige om bilkøb og opfattelsen af mærker. Foruden at konkludere, at Toyota vinder point hos de mere rutinerede bilister, så viser den også, at pensionisterne typisk kører rundt i biler af lidt ældre dato. Hver fjerde svarer nemlig, at deres bil er ældre end 2007.

Ud over det svarer 18 procent, at deres bil stammer fra 2011, 2012 eller 2013, mens et lidt lavere antal har indkøbt bil fra perioden 2014-2016.

Samtidig sladrer rundspørgen også om regionale forskelle. Jyderne er dermed mest glade for Toyota, mens sjællænderne er en anelse mere skeptiske. Omvendt er de sjællandske pensionister glade for Hyundai, mens populariteten ligger en anelse lavere i landet som helhed.

Sampension bemærker dog også, at et mærke som Volvo går temmelig meget frem til listen kontra tidligere rundspørger. Samlet landet Volvo på en 12. plads. Til det siger Klaus Fridorf:

- Der er ingen tvivl om, at det er de fornuftige biler, der har vundet pladsen i pensionisternes garager, men det viser også noget om, hvor stærk en økonomi mange ældre har, når Volvo er så relativt populær i forhold til, hvad der ellers bliver solgt i Danmark.

Find ud af alt du behøver at vide om grøn ejerafgift - klik her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.223