23948sdkhjf

Et spændende og travlt år i vente

AutoBranchen Danmark går styrket ind i 2017, hvor højere reparationsgrænse og bedre samarbejde med forsikringsselskaberne står højt på dagsordenen.
AUTOBRANCHEN DANMARK Bilsalget fortsatte i 2016 med at buldre derudaf. Det er positivt, for det er et sundhedstegn for den danske økonomi. Der er ikke noget, der tyder på, at det boomende bilsalg stopper i 2017. Bilerne er blevet billigere, og der er lave finansierings- og brændstofomkostninger.

Der bliver talt meget om disruption. Men man skal ikke frygte en digital omvæltning, men i stedet gribe de nye muligheder og udvise forandringsvillighed. Det gør vi i AutoBranchen Danmark, hvor vi blandt andet tilbyder vores medlemmer undervisning i digital markedsføring på sociale medier og snart lancerer et medlemstilbud om telematik i biler, som et helt konkret eksempel på, hvordan forhandlere og værksteder kan bruge digitaliseringen i hverdagen som en hjælp til større kundeloyalitet.

VORES FOKUS PÅ DET medlemsnære betyder også, at vores videncenter med tekniske eksperter har fået tilføjet en autolakerer, så vi kan hjælpe lakværkstederne endnu bedre. Vi har desuden oprustet på det juridiske område med en ny juridisk konsulent.

PÅ DET UDDANNELSESPOLITISKE område er det fundamentalt, at vi får flere unge ind på erhvervsuddannelserne. Der er en kritisk tilgang af elever på autolakerer- og karrosseritekniker-uddannelserne. Personvognsmekanikerelever uddannes der også for få af til at kunne dække fremtidens behov for kvalificeret arbejdskraft. Det har derfor højeste prioritet at sikre fødekæden og flere praktikpladser.

VI VIL FORTSÆTTE DEN fælles branchekamp for at fjerne reparationsgrænsen. Da registreringsafgiften udgør en stadig mindre del af bilens værdi, giver det ingen mening med en reparationsgrænse, der sender en masse biler til skrot, som sagtens kunne repareres sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Det er dårligt for miljøet og beskæftigelsen. Det bliver en vigtig dagsorden i 2017.

MED FORHØJELSEN AF SKALAKNÆKKET fik vi for andet år i træk en nedsættelse af registreringsafgiften. AutoBranchen Danmark hilser den nye trekløverregering velkommen og vil fortsætte arbejdet med at få indført en mere simpel teknisk registreringsafgift, der kan gøre op med de endeløse lappeløsninger og i stedet fremme trafiksikre og miljøvenlige biler.

VI VIL FORTSÆTTE KAMPEN for at trække avancen ud af registreringsafgiften, og forhåbentlig bliver 2017 året, hvor vi får sat et endeligt punktum for avancesagerne. Med konkurrencemyndighedernes granskning af importørkravene i Østrig er der også håb for, at vi kan få set på de urimelige forhold, mærkeforhandlerne er underlagt i Danmark.

FORSIKRINGSSELSKABER ER ALTID en besværlig med- og modspiller, der køber stort ind, men presser priserne i bund. I 2016 har vi haft succes med at få F&P til at sætte taksatorinfo på lakrapporten. I 2017 vil vi fortsætte kampen for korrekt afregning. Derfor har AutoBranchens VidenCenter udviklet en ny app - TaksHjælp - hvor vores medlemmer kan få hurtig hjælp til skadesopgørelsen af vores skadeseksperter på både plade- og lakarbejde. Det kommer til at give konkret merværdi for medlemmerne i 2017.

AutoBranchen Danmark står stærkt rustet til fremtidens udfordringer og ønsker alle et godt nytår. På gensyn i 2017.

Jens Brendstrup, adm. direktør i

AutoBranchen Danmark

Artiklen er en del af temaet NYTÅRSUDTALELSER.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235