23948sdkhjf

Grossist: God ledelse skaber trivsel

Hos FTZ Akademi fylder de interne uddannelser også en del, for virksomhedens holdning er, at god ledelse skaber trivsel. FTZ’s værdisæt danner fundamentet for alle uddannelsesforløb, mens et kodeks for ledelse sætter en og samlet retning.
KODEKS - Hos FTZ mener vi, at god ledelse er forudsætningen for trivsel. Derfor har vi stort fokus på at efteruddanne vores ledere - og at uddanne fremtidige ledere. For os er intern uddannelse et udtryk for professionel medarbejderudvikling og fastholdelse, siger adm. direktør hos FTZ, Michael Juul Hansen.

De interne uddannelser begyndte i 2009 og er ligesom de eksterne tilbud blevet udviklet og justeret over tid. Gennem årene har der været over 200 medarbejdere igennem ledelsesforløbene.

Uddannelse til alle ledere

- Ledelse er enorm vigtig for at skabe trivsel og fastholde medarbejdere, og derfor har FTZ også gjort det obligatorisk for alle ledere at tage den grundlæggende lederuddannelse. Her får deltagerne alsidige redskaber inden for klassiske discipliner i ledelse, så de bliver klædt på til at varetage de ledelsesmæssige opgaver. Nok så vigtigt får de en psykologisk indsigt, forklarer Pia Blomsterberg, der er HR- og uddannelseskoordinatoren hos FTZ.

Til at varetage undervisningen på de interne lederuddannelser er der tilknyttet en ekstern konsulent. Konsulenten har efterhånden opbygget en stor intern erfaring og kan dermed bedre målrette undervisningen til FTZ, så den er i tråd med virksomhedens værdier.

Fælles værdisæt skaber stærk kultur

Hos FTZ er kunderne fundamentet for forretningen og altid i fokus. Derfor er udvikling, løsninger og aktiviteter rettet mod deres behov. Det afspejler sig i værdisættet.

- Kundefokus er det vigtigste, i alt firmaet gør.

- Innovation sikrer, at firmaet altid er helt i front.

- Værditilvækst er indtænkt i alle løsninger.

- Positiv adfærd har firmaet internt som eksternt.

- Effektivitet præger firmaets mind-set og handlinger.


Talentudvikling til ambitiøse

- For at skabe det bedst mulige udviklingsmiljø har vi fokus på at spotte og dyrke talenter inden for alle driftsområder. Derfor har vi for fjerde gang startet et talenthold. Forløbet er målrettet de medarbejdere, der har ambitioner om mere ansvar eller måske at blive ledere en dag, fortæller Pia Blomsterberg.

Faggrupperne på talentforløbet tæller alle medarbejdergrupper - blandt andet lagermedarbejdere, ekspedienter og salgskonsulenter, der ønsker nye eller større udfordringer.

Talentuddannelsen hos FTZ har medarbejderne enten selv søgt eller er blevet prikket på skulderen for at søge. For flere af de interne uddannelser er der også overbygninger, inden for økonomi, organisation og ledelse, ligesom flere ledere har taget en merkonom- eller akademimerkonom uddannelse inden for ledelse via FTZ’s interne Akademi.

Værdisæt under huden

Ud over fokus på ledelse og talent, er der også ad hoc uddannelser. Senest har et større hold været på projektlederkursus for at kunne binde hverdagen endnu bedre sammen. Under det det hele ligger en større mening, fortæller FTZ’ administrerende direktør Michael Juul Hansen:

- En stærk kultur bygger på et fundament af fælles værdier. Hos os kommer de ind under huden på de ansatte gennem vores uddannelser. Vores fælles værdisæt og kodeks for ledelse skaber en klarhed over, hvordan vi arbejder optimalt sammen.

Kodeks for ledelse skaber klarhed

Hos FTZ følger alle ledere det samme kodeks. Det sætter en klar retning for at skabe trivsel og fastholde medarbejdere.

- Lederne er rollemodeller for virksomhedens værdier og kultur.

- Lederne skaber resultater gennem klare rammer og mål.

- Lederne kender og bruger deres spillerum.
Læs mere om: FTZ
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094