23948sdkhjf

Island med i AIRC på dansk anbefaling

På karrosseri-branchens europæiske generalforsamling i hollandske Utrecht blev vigtige emner vendt.
FAGPOLITIK Island blev enstemmigt optaget i AIRC som nyt medlem på baggrund af SKADs anbefaling, da den europæiske brancheorganisation for autoskadebranchen 5.-6. oktober mødtes via repræsentanter fra AIRC lande i Utrecht, Holland, til den årlige generalforsamling, som blev afholdt i nye lokaler hos den hollandske medlemsforening FOCWA.

Forsamlingen var godt besøgt, og foreningspræsident Hans-Peter Schneider fra Schweiz, fremlagte et regnskab med plus på bundlinjen.

Hovedemnerne på forsamlingen var bilfabrikkernes og forsikringsselskabernes fremtidige telematikpolitik, flytning af reparationsbiler til billiglande, mangel på fagarbejdskraft på karrosseri- og lakeringsområderne samt udfordringen med at få korrekt betaling for reparationsarbejde, som bilfabrikken foreskriver det.

På mødet blev valgt et nyt bestyrelsesmedlem, Erik Papinski fra WKO i Østrig, der har et bredt indblik og et stort netværk iblandt bilproducenter og i branchen generelt.

Foruden Papinski består bestyrelsen består herefter af præsident Hans-Peter Schneider, VSCI Schweiz, vicepræsident Thomas Krebs, SKAD Danmark og Peter Börner, ZKF Tyskland.

Eurogarant til Island

Islandske FRM og SKAD har allerede de forløbne år haft løbende kontakt. Jonas Steinarsson fra FRM var en glad mand ved optagelsen, da Island kan drage stor nytte af det store netværk indenfor AIRC, og Islands cirka 120 karrosseriværksteder har store udfordringer på flere områder, hvor AIRC netværket aktivt kan bistå. Samtidigt vil FRM have mulighed for at introducere Eurogarant i Island. Her vil man trække på de danske erfaringer. Dermed bevæger Eurogarant-standarden sig længere mod nord.

Den generelle holdning på forsamlingen peger imod større udfordringer på autoskadeområdet, og derfor er det vigtigt at sikre et fællesskab med indflydelse, og som blandt andet via Eurogarant kan påvirke trafiksikkerheden.

AIRC har også fået en ny hjemmeside, der giver oplysninger omkring AIRC’s virke, www.airc-int.com .





Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125