23948sdkhjf

Mekonomen fyrer direktør

Efter kun et år som adm. direktør får Magnus Johanssons sparket. "Tiden er inde til nye ledelse," siger selskabets bestyrelsesformand Kenneth Bengtsson.
DIREKTIONSGANGEN Magnus Johansson fratræder som adm. direktør for Mekonomen med øjeblikkelig virkning mens Pehr Oscarson er udnævnt til fungerende adm. direktør.

Torsdag morgen meddelte den svenske autogrossist og værkstedskæde Mekonomen, at CEO Magnus Johansson stopper med øjeblikkelig virkning.

- Magnus Johansson har lagt grundlaget for flere centrale projekter, der har styrket Mekonomens konkurrenceevne i de kommende år. På min egen og på vegne af bestyrelsen vil jeg gerne takke Magnus for hans indsats, siger bestyrelsesformand Kenneth Bengtsson i en pressemeddelelse.

- I betragtning af de muligheder og udfordringer, som Mekonomen koncernen står overfor, har bestyrelsen besluttet, at tiden er inde til nye ledelse, hvor en ny adm. direktør skal drive den næste fase af Mekonomens udvikling. Beslutningen er ikke knyttet til koncernens resultat og bestyrelsen står bag den fastsatte strategi, hedder det videre i pressemeddelelsen.

Gang i svingdøren

Magnus Johansson har været administrerende direktør siden 2015. Han vil være til rådighed og støtte bestyrelsen og ledelsen i løbet af sin seks måneders opsigelsesperiode.

Pehr Oscarson, der er adm. direktør for Meca Scandinavia, er udnævnt som midlertidig adm. direktør. Bestyrelsen er allerede i gang med at finde en afløser som ny koncernchef i Mekonomen Group under ledelse af bestyrelsesformand Kenneth Bengtsson.

Magnus Johansson afløste sidste år Håkan Lundstedt, som forlod Mekonomen for blive præsident og CEO for optikerkæden Synsam, som i Danmark opererer under navnet Profil Optik.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125