23948sdkhjf

Finregn på præsten

Den ugentlige leder fra autobranchens uafhængige fagblad gennem 47 år.
MOTOR-MAGASINET MENER Det går nærmest ufattelig godt, som forhenværende statsminister Schlüter udtrykte det, hvis vi taler om autobranchen. Der bliver solgt mange biler i Danmark, og det betyder, at et opsving generelt også drypper på resten af autobranchen inden for såvel reservedele, dæk og andet. Vores Top 100-brancheanalyse, der følger som tillæg i denne uge, som Motor-magasinet har foretaget af landets største og mest toneangivende autovirksomheder, viser, at virksomhederne på bundlinjen øgede resultatet før skat fra godt 2,3 milliarder kroner i 2014 til mere end 3,1 milliarder sidste år. Det er en stigning på 35,8 procent.

MOTOR-MAGASINETS ANALYSE påviser også, at en større andel af branchens virksomheder er kommet i bedre form. Første sundhedstegn er, at stigningen på 13 procent i branchens samlede bruttoresultat sidste år er båret af voksende bruttoresultater hos hele 81 af virksomhederne på Top 100-listen. Det er 14 flere end i 2014 - svarende til en fremgang på 21 procent. Generelt er bilimportørerne topscorere igen. Se også vores oplistning af Bundskraberne, Kræmmerne, Citronpresserne, Pengepugerne og de øvrige underholdende kategoriseringer i analysen.

AT AUTOBRANCHEN FYREDE på alle cylindre i 2015 viser også en stigning i antallet af medarbejdere på fem procent - i omegnen af tusinde personer. Meget tyder på, at virksomhederne har kunnet omsætte den udvikling til yderligere vækst. I hvert fald er det gennemsnitlige resultat før skat per medarbejder steget med 50 procent blandt Top 100-virksomhederne. Så der er meget at glæde sig over ved læsning af denne uges fagblad.

SAMTIDIG HAR VI TRAVET gangene tynde på verdens største fagmesse, Automechanika-udstillingen i Frankfurt, i den forgangne uge, sammen med mange andre danske branchefolk. Og indtrykket er, at der er gang i forretningerne rundt om i verden, og i særdeleshed også i de danske autovirksomheder. Mange aftaler blev indgået og forberedt i Frankfurt, som man kan læse over flere sider, og det lover godt for fremtiden for mange af vores branchefolk og deres benarbejde de kommende måneder og år.

God fornøjelse med læsningen!
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111