23948sdkhjf

Arbejdsgiverforening melder om fremgang

Flere arbejdsgivere ser fordele i at være medlem af AutoBranchens ArbejdsgiverForening (ABAF).
PERSONALEJURA Det kan i sidste ende blive en dyr fornøjelse, hvis man som arbejdsgiver ikke har styr på personalejuridiske emner som ansættelseskontrakter, opsigelser, lønspørgsmål, G-dage og elevsager. Et stigende antal virksomheder i autobranchen kan derfor se fordelen i at have en arbejdsgiverforening i ryggen, der står klar med personalejuridisk rådgivning og overskuelige overenskomster.

Hos AutoBranchens ArbejdsgiverForening oplever man en stor stigning i antallet af medlemmer i øjeblikket.

- Vi adskiller os fra andre arbejdsgiverorganisationer ved at tilbyde medlemmerne full-service. Ud over den telefoniske rådgivning hjælper vi medlemmerne med selve sagsbehandlingen i form af det nødvendige papirarbejde, og vi sætter en dyd i at være tilgængelige – også lokalt, når medlemmerne har brug for det. På den måde kan vi hjælpe med at understøtte virksomhedernes interne organisation, fortæller Marietta Bak Seemholt, sekretariatschef for AutoBranchens ArbejdsgiverForening. Hun oplyser, at ABAF i 2016 har haft en nettotilgang af nye medlemmer på nettostigning på knap 9 procent i antallet af medlemmer og på godt 13 procent kontingentindtægter.

Vigtigt med branchekendskab

Hos STS Biler i Holstebro har branchekendskabet været afgørende for, at man har valgt at skifte til AutoBranchens ArbejdsgiverForening.

- Vi har valgt at melde os ind i ABAF ud fra den betragtning, at vi finder det vigtigt, at man som arbejdsgiverforening er specialiseret. Hos ABAF skal man ikke tage hensyn til eksempelvis vindmølleindustrien eller andre industrielle områder. Tværtimod har medarbejderne så at sige olie på hænderne. Jo mere brancheorienteret en arbejdsgiverforening er, des bedre, siger Ejgild Nørgaard Christensen, direktør i STS Biler A/S.

En arbejdsgiverforening med det rette branchekendskab tiltaler også Pierre Martin Iversen, direktør i Martin Iversen ApS i Sønderborg.

- Jeg kan godt lide, at det er en arbejdsgiverforening, som har den dybe brancheindsigt, og som kender til de udfordringer, vi har. Hos ABAF skal du ikke igennem 30 personer i omstillingen, men kommer direkte igennem til den, som skal rådgive dig, siger Pierre Martin Iversen, som også fremhæver, at ABAF tillige har en lukrativ pris på kontingentet, hvilket også gjorde et skifte attraktivt.

Dårlig idé at prøve sig frem

Mange virksomheder i autobranchen står stadig uden for en arbejdsgiverforening. Det var indtil for nylig også gældende for Peugeot-forhandleren Bøttcher & Gaardsøe A/S i Nordsjælland.

- Vi har i en årrække ikke været med i en arbejdsgiverforening, men har med tiden fundet ud af, at det kunne være en god idé at være med i et fællesskab. Vi har allerede modtaget rådgivning om pensioner, jobbeskrivelser og personalejura i forbindelse med, at vi blev oprettet som medlem. Havde vi ikke haft arbejdsgiverforeningen, havde vi måske i stedet prøvet os frem, og det kan jo nogle gange være en dårlig idé. Alternativt skulle vi have haft fat i en ekstern advokat, siger Michael Bøttcher, eftermarkedsdirektør i Bøttcher & Gaardsøe.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.194