23948sdkhjf

Tesla S med autopilot i dødsulykke

En bilist er for første gang blev dræbt i en trafikulykke i en Tesla S med autopilot slået til.
ULYKKE Onsdag døde en fører af en Tesla S for første gang med den såkaldte autopilot slået til, fordi hverken computer/radarsystemet eller føreren selv opdagede en lastbil, der krydsede vejen.

Angiveligt skulle autopiloten have misset lastbilens trailer, der var helt hvid, fordi der var et meget skarpt modlys, som gjorde, at systemet ikke registrerede nogle ændringer i vejen forude. Ej gjorde føreren, der endte med at blive dræbt, fordi Teslaen fortsatte ind under lastbiltraileren. Det er ifølge Tesla selv årsagen til, at bilens sikkerhedssystemer alligevel ikke kunne redde føreren på trods af det fatale sammenstød, der skete på en motorvej i staten Florida i det sydøstlige USA.

Tesla har i et officielt blogindlæg på elbilsproducentens hjemmeside beklaget ulykken, som Teslas kalder 'et tragisk tab'. I samme ombæring fortæller Tesla, at National Highway Traffic Safety (NHTSA), som er en myndighed under det amerikanske Transportministerium, er blevet underrettet om ulykken. Det betyder, at NHTSA har sat gang i en undersøgelse af autopiloten for at afklare, om det selvkørende og styrende system kunne have forhindret ulykken, eller om føreren har trodset de instruktioner og forholdsregler, man skal tage med det autonome system.

Det handler især om, at man skal være bevidst om, at der er tale om et assistentsystem, der stadig i bredt format er en betaversion af, hvordan fremtidens autonome kørsel vil se ud. Derfor opfordrer Tesla til, at man læser de beskeder, som bilen giver føreren, så snart autopiloten sættes til - blandt andet at man bør holde begge hænder på rattet hele tiden.

209 mio. km uden uheld
Der er dog meget langt imellem dødsulykker i Tesla S, hvis man skal tro firmaet selv, der ligger inde med en stor bunke af data, som viser, hvor mange kilometer bilerne kører med autopilot og andre sikkerhedsfeatures aktiveret. Ifølge producenten har Tesla-ejere kørt knap 209 millioner kilometer i USA med autopiloten aktiveret, uden at det er resulteret i fatale ulykker. Sammenligner man med alle øvrige køretøjer i USA, så ligger det tilsvarende tal ifølge Tesla på 151 millioner kilometer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142