23948sdkhjf

Hver tredje nye bil får skader det første år

Nye tal fra If Skadeforsikring viser at 9 ud af 10 nybilsejere foretrækker forhandlerens værksted, når småskader skal repareres.
FORSIKRING For hver tredje nye bil, der ruller ud over kantstenen hos forhandlerne, går der max. 12 måneder inden de vender tilbage i bulet eller på anden vis skadet tilstand. Det oplyser forsikringsselskabet If, der forsikrer flest nyindtegnede biler i Danmark.

De mange tusinde reparationer, If årligt henviser til autoriserede værksteder, har en gennemsnitspris på knap 11.000 kr. pr skade. En opgørelse over skadetyperne viser, at det for nye biler primært er udskiftning af frontruder, parkeringsskader, solo-ulykker og sammenstød, der fylder i skadesreparationerne.

Særligt to faktorer spiller ind, når antallet af skader blandt nye biler er så højt, oplyser John Darly, leder af Car Management, hos If Skadeforsikring:

- For det første vælger stort set alle ejere af nye biler kaskoforsikring på bilen og det betyder, at bilejeren kun har selvrisikoen som udgift, når en skade skal udbedres. Kaskoforsikringen gør det jo økonomisk markant mere spiseligt at få udbedret en skade, siger han.

- Derudover har nye bilejere typisk en anden tolerancetærskel over for skader. Er en bil 6 år gammel, er en ridse eller en mindre parkeringsbule for de fleste til at leve med. Men er den spritny og blank i lakken, så vælger flertallet at få udbedret også de mindre skader – også for at opretholde bilens værdi.

Foretrækker mærkeværksteder

Ifs erfaring er at netop opretholdelse af bilens sikkerhed og værdi er de faktorer, der er vigtigst for kunderne, når bilen skal repareres.

– Brug af originale reservedele og tilbud om at få bilen repareret hos den forhandler, hvor bilen er købt og som man har tillid til, er noget af det kunderne lægger allermest vægt på, siger John Darly.

Han tilføjer, at der naturligvis er tilfælde, hvor bilejeren er flyttet langt væk eller har specifikt ønske om et andet værksted, men i 2015 var det i mere end 9 ud af 10 tilfælde forhandlerens værksted, som varetog reparationerne hos If.

Nye tal fra hele forsikringsbranchen viser, at der i 2015 blev anmeldt 316.000 skader på person- og varebiler, hvilket er det højeste antal siden 2011. Ifølge De Danske Bilimportører blev der i 2015 solgt over 207.000 nye personbiler i Danmark, heraf blev 104.000 solgt til private kunder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109