23948sdkhjf

Her er Top5-skaderne på 11.000 leasingbiler

LeasePlan har færdiggjort sine tal over leasing-billisternes skader i 2015.
SKÅR Selv om bilejere er yderst optaget af og påpasselige med skader, så er det især leasingkunder, som efter en endt periode kan stå tilbage med den største hovedpine og regning, når skader skal gøres op. Nu har en af Danmarks største udbydere af leasingbiler, LeasePlan, samlet alle sine tal fra 2015, når det kommer til skader på de lejede biler. Det dækker over 11.000 førere, som er forsikret gennem selskabet.

Og knap hver tredje har angivet glasskader som den mest udbredte hovedpine. Det er især rudeskader, som i sidste ende kan føre til revner, der er problemet. På en andenplads kommer påkørsler med 18 procent. Lars Eegholm, som er adm. direktør i LeasePlan Danmark følger op:

- Kun 41 procent af skader forårsaget af påkørsel har en hel eller delvis ansvarlig modpart. I de resterende 59 procent er føreren ansvarlig, og derfor vil sådan en skade ofte udløse en selvrisiko, udtaler Lars Eegholm i en pressemeddelelse.

På en tredjeplads finder man skader, som er sket på biler, der har været parkeret. Det vil typisk sige buler eller skrammer, hvor den skyldige er kørt væk uden at efterlade en seddel med telefonnummer eller øvrige oplysninger.

- Hvis ikke man kan udpege en skyldig modpart, er det desværre bilejeren selv, der hænger på skaden. Det er altid en god ide at parkere bilen et sted med gode oversigtsmuligheder, og på den måde minimere risikoen for en skade, fortæller Lars Eegholm.

Anmeldelser og bakskader
På en fjerde- og femteplads finder man henholdsvis ’ikke anmeldte skader’, som ti procent af de berørte bilister falder ind under – og på en femteplads er det skader i forbindelse med, at kunden bakker. Især det med manglende indrapportering til forsikringsselskabet kan være dumt, mener LeasePlan-direktøren:

- Man bør altid anmelde en skade til forsikringsselskabet. De kan nemlig korrekt vurdere, om der er en ansvarlig modpart, og dermed om andre skal dække udgifterne.

Til det sidste punkt, nemlig det at bakke, siger direktøren:

- Ofte sker skaden, når man skal bakke ud fra det sted, man har holdt parkeret, måske endda i en bil med lidt duggede ruder. Derfor er det en rigtig god ide, at bakke ind på en parkeringsplads, når man ankommer, så det bliver nemt at komme derfra senere.

LeasePlan, der oprindeligt er et hollandske selskab, råder over omkring 28.000 biler på dansk jord, mens selskabet på verdensplan opererer i 32 lande.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187