23948sdkhjf

Fuld fart på Folkemødet

Autobranchens mærkesager får fuld fokus på Folkemødet på Bornholm.

DEBAT Fra 16. til 19. juni lægger Bornholm for sjette år i træk ø til det årlige Folkemøde, hvor politikere, interesseorganisationer, meningsdannere og godtfolk samles for at diskutere alt mellem himmel og jord. Og naturligvis er også autobranchen bredt repræsenteret.


AutoBranchen Danmark er som altid på plads på ydermolen og klar til at sætte fokus på branchens mærkesager – reparationsgrænsen, bilafgifter, bedre fremkommelighed og kvaliteten af erhvervsuddannelserne.


Desuden afholder foreningen en række konkurrencer for alle deltagere på Folkemødet.


AutoBranchen Danmarks program er som følger:


Slut med kø og trængsel på vejene - debat om fremkommelighed – fredag 17. juni kl. 10

Danskerne sidder i kø på vejene og i byerne for et to-cifret milliardbeløb hvert år. Vi har brug for en velfungerende infrastruktur, som øger mobiliteten i hele landet. 80 procent af persontransporten foregår med bil, men kun få midler bruges på forbedring af veje og infrastruktur.


Panelet vil bestå af: Kristian Pihl Lorentzen, MF trafikordfører (V), Thomas Gyldal Petersen, borgmester i Herlev Kommune, Klaus Bondam, direktør I Cyklistforbundet, Thomas Møller Thomsen, administrerende direktør I FDM, Susanne Krawack, mobilitetschef i Aarhus Kommune, Jens Brendstrup, administrerende direktør i AutoBranchen Danmark. Moderator er Carlos Villaro Lassen, direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening.


Hvordan får vi dygtige unge til erhvervsuddannelserne - debat fredag 17. juni kl. 13.00

Hvordan tiltrækker og fastholder vi dygtige og engagerede unge mennesker på erhvervsuddannelserne. Gode erhvervsuddannelser er en forudsætning for vækst og for at sikre reparationer af vores biler. Uden gode erhvervsuddannelser er der ingen fremtid for håndværksmæssige værkstedsreparationer. AutoBranchen Danmark ønsker at styrke erhvervsuddannelserne, så vi også fremover har en ressourcestærk pulje af dygtige håndværkere af vælge mellem til værkstederne.


Panelet består af: Mattias Tesfaye, MF (S), Jakob Engell-Schmidt, MF (V), Jannik Schack Linnemann, politisk chef i tænketanken DEA og Anna-Marie Kold Jensen, uddannelsespolitisk chefkonsulent i AutoBranchen Danmark.


Er det på tide at omlægge eller fjerne registreringsafgiften helt - debat fredag 17. juni kl. 15

Vi har netop set en historisk nedsættelse af registreringsafgiften. Alligevel er personbiler i Danmark det mest overbeskattede skatteobjekt. Et af de helt store problemer er, at registreringsafgiften ikke tager hensyn til trafikale, miljømæssige og klimatiske forhold - da afgiften kun har betydning for købet af bilen og ikke brugen af den. Biler koster ofte mere end dobbelt så meget i Danmark som i nabolande som Tyskland og Sverige. Det er grunden til, at den mest solgte bil i Danmark er en VW Up, mens det i Sverige er en Volvo V70.


Panelet består af: Ole Birk Olesen, MF (LA), Brian Mikkelsen, MF (K), Rune Lund, MF (Ø) og Peter Loft, særlig rådgiver i AutoBranchen Danmark. Moderator er Peter Nyholm, chefredaktør på InsideBusiness.


Dyrt sikkerhedsudstyr til biler koster liv – debat lørdag 18. juni kl. 12

Det koster menneskeliv, at danske biler ikke har det nyeste sikkerhedsudstyr. Desværre fravælger mange danske billister sikkerhedsudstyr ved køb af bil, fordi det på grund af registreringsafgiften er for dyrt. Det er uheldigt, når sikkerhedsudstyret har en dokumenteret positiv effekt på trafiksikkerheden.


Panelet består af: René Christensen, MF (DF), Simon Emil Ammitzbøll, MF (LA), Rene Gade, MF (Å), Mogens Kjærgaard Møller, direktør i Rådet for Sikker Trafik og Peter Loft, særlig rådgiver i AutoBranchen Danmark. Moderator er Peter Nyholm, chefredaktør på InsideBusiness.


Også DBR er klar til debat

Dansk Bilbrancheråd er naturligvis også at finde på Solskinsøen. Her byder rådet lørdag om til debat om den cirkulære økonomi og grønne tendenser i bilbranchen ved lektor Michael Søgaard Jørgensen fra Aalborg Universitet. Herefter følger en paneldebat om emnet med Villum Christensen (LA), Maria Gjerding (Ø) og Henrik Brodersen (DF) og Henrik Pedersen (DBR). Arrangementet afrundes af Henrik Pedersen. Ordstyrer ved paneldebatten er Camilla Thorning, som er vært på Deadline på DR2.


Direktør for Dansk Autogenbrug, Børge Madsen oplyser, at DAG ikke deltager med noget konkret på Folkemødet, men at han er til stede under hele Folkemødet og vil blandt andet være at finde hos Håndværksrådet og Dansk Bilbrancheråd.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141