23948sdkhjf

Lak til de hurtigste

Formel 1-bilerne stiller store krav til lakken, der kun må være 0,3 millimeter.
RACELAK Det er både tidskrævende og teknisk svært at holde en formel 1-racer skinnede. Det ved man alt om hos Spies Hecker, som sørger for, at Mercedes-AMG-teamets racere bliver lakeret med den særlige grå ’Stirling Silver’-farve. Det tager omkring 150 timer at lakere hele racerbilen, men ved siden af det skal en masse reservedele også males i en tre grønne nuancer eller fem varianter af sølv. Især på racernes carbondele er processen vanskelig, og her accepteres kun 0,3 millimeter, der er afgørende for aerodynamikken. Samtidig stiller det skiftende underlag større krav til ikke bare lakeringen, men også tørringen. Adrew Moody er leder af lak- og grafikafdeling hos Mercedes-AMG-teamet. Han uddyber:

- For os handler det altid om vægt og aerodynamik. Fx kan kulfibre være en vanskelig opgave, da disse kan være porøse. Her skal vi altså opnå en elegant finish med mindst mulig brug af lak.

Formel 1-racerne skal i denne sæson igennem 21 løb på otte måneder, hvilket betyder, at Spies Hecker-lakererne skal bruge tusindvis af timer på den hurtige lak.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125