23948sdkhjf

Scangrip lyser op i USA

Den fynske producent af LED-lys til lakerer har succes i USA, og det kan nu for alvor aflæses i virksomhedens regnskab, hvor omsætningen er steget 30 procent.
LED I Svendborg ser Scangrip A/S, som især er kendt for LED-lys til værksteder og autolakerer, meget lyst på fremtiden. Lysfolket har nemlig fremlagt regnskab, der viser, at virksomheden landede på et resultat efter skat i 2015 på 28,2 millioner kroner. Det kan sammenholdes med 19,4 millioner i 2014. Anders Borring, der er adm. direktør og ejer hos Scangrip siger til weekendens udgave af Børsen:

- Tidligere har man haft dyre og dårligere løsninger baseret på halogen. Vi har lavet en løsning baseret på LED samtidig med, at vi har lavet den funktionel og introduceret et helt sortiment.

Virksomheden lever i høj grad af udlandet og har en eksportandel på 85 procent. Den massive vækst på belysningsområdet har forstærket virksomhedens internationale position, og de populære arbejdslamper afsættes til mere end 25 forskellige lande, både under eget brand, Scangrip Lighting, og til nogle af verdens førende brands. Samtidig fortæller Anders Borring til Børsen, at virksomheder har planer om at lancerer hele 40 nye produkter i løbet af 2016, herunder en række speciallamper til mini- og raffinaderi-branchen.

USA og Kina rykker
Selv om USA er et meget vigtigt marked for Scangrip, så trækkes væksten i høj grad af virksomhedens produktionsanlæg i Shanghai i Kina. Her arbejder der på nuværende tidspunkt 200 ansatte, fortæller Anders Borring. På dansk jord har Scangrip omkring 40 ansatte. Som så mange andre virksomheder, så skal fynske Scangrip holde øje med konkurrenterne og især kopiering af virksomhedens løsninger inden for især LED-belysning.

- Vi er jo kommet som newcomers og har derfor fået forholdsvis arbejdsro det første år. Men nu kan vi se, at hver gang vi gør noget, holder alle øje med os. I gamle dage havde man måske halvandet år, før der kom kopier. Nu har man måske fem til seks måneder, inden andre kopierer os, siger Anders Borring til Børsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125