23948sdkhjf

car2go lukker i København

Efter bare 17 måneder trækker car2go sine 200 delebiler ud af det danske marked.
DELEBILER car2go, der er en af verdens førende operatører af “free-floating” delebiler, har besluttet at lukke sin forretning i København og trække sig ud af det danske marked. Virksomheden beklager beslutningen over for de medlemmer, der har nydt godt af ordningen i København de seneste 17 måneder, siden car2go blev lanceret i Danmark i 2014.

Efter en lovende start i København i september 2014 og tilgangen af loyale medlemmer har det desværre vist sig, at car2go ikke har været i stand til at nå det forventede antal medlemmer og det niveau i brugen af bilerne, som er nødvendigt for at fortsætte ordningen i København. Derfor lukker car2go sin forretning i København med virkning fra den 15. februar 2016, skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Om beslutningen for at trække sig fra København forklarer car2gos europæiske CEO, Thomas Beermann:

- car2go har ikke nået den kritiske masse i efterspørgslen, som var nødvendig for at etablere en succesfuld, levedygtig og robust forretning i Danmark. Vi beklager de gener, som lukningen af ordningen i Danmark måtte få for vores medlemmer. Og vi vil gerne takke vores dedikerede medarbejdere og forretningspartnere for det arbejde, de har lagt i at opbygge car2go i København.

car2go lancerede sin delebilsordning i september 2014 som et nemt og økonomisk overkommeligt alternativ til at bevæge sig rundt i København. Ordningen var drevet af idéen om, at en moderne delebilsordning kunne blive en væsentlig del af transportsystemet i København.

Det har imidlertid vist sig svært for car2go at få et tilstrækkeligt stærkt fodfæste blandt brugerne af de kollektive transportmidler, bus, tog og metro, samt blandt cyklisterne, som præger det københavnske transportmønster.

Konkurrence fra DriveNow

Det gjorde heller ikke situationen lettere for car2go, at Arriva i partnerskab med blandt andre BMW med selskabet DriveNow i september sidste år drønende ind på markedet med et lignende koncept. DriveNow har 400 BMW i3’er i sin flåde – mod car2go’s 200 små Smart-biler.

Nuværende medlemmer af car2go kan fortsætte med at bruge bilerne i København indtil den 15. februar 2016. Virksomheden opfordrer derudover sine medlemmer til at konsultere car2go’s danske hjemmeside og facebookside for yderligere informationer om nedlukningen af delebilsordningen i København

car2go er en af verdens største operatører af “free-floating” delebiler og har mere end 14.000 biler og 1,1 million medlemmer fordelt over 30 byer i Europa og Nordamerika. car2go vil fortsætte med at udvikle sin forretning og forventer at lancere i Kina senere i år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078